İran IŞİD'i Irak'ta havadan vurdu iddiası!

İran IŞİD'i Irak'ta havadan vurdu iddiası!

İran'a ait F-4 savaş uçaklarının Irak'taki IŞİD hedeflerine hava saldırıları düzenlediği belirtildi.

IŞİD'e karşı ABD öncülüğünde verilen mücadeleye İran'ın da savaş uçaklarıyla katıldığı iddia edildi.

Al Jazeera'nin Irak'tan paylaştığı görüntülerde İran ordusuna ait bir savaş uçağı dikkat çekerken, Huffington Post'a konuşan ve ismini açıklamayan bir güvenlik yetkilisi, İran'ın, koalisyonun da kullandığı hava sahasında IŞİD'i bombaladığının farkında olduklarını ifade etti.

ABD 'nin İran'ın bombardımanına tepki göstereceğine inanmadığını söyleyen yetkili, iki ülkenin karşı karşıya gelmedikleri sürece aynı hedefe yönelik saldırılarına devam edebileceğini vurguladı. Yetkili, "Biz bombardımanın farkındayız. Bu konuda endişeli olduğumuzu söyleyemem" dedi.

Söz konusu F-4'ün Irak'ın Diyala kentindeki IŞİD hedeflerine hava saldırıları düzenlediği belirtiliyor. Uçağın fotoğrafını çeken kişiler, ilk başta uçağın Irak hava kuvvetlerine ait olduğunu düşündüklerini kaydediyorlar. Ancak daha sonra uçağın bir F-4 Fantom 2 olduğu anlaşılıyor.

Bu bölgede F-4 Fantom 2 uçakları sadece Türkiye ve İran'ın envanterinde bulunuyor. Türkiye'nin Irak ve Suriye'de IŞİD'e karşı yürütülen operasyonlara aktif olarak katılmadığı ve çekinceler koyduğu biliniyor. Bu yüzden uçağın İran'a ait olduğu ihtimalinin güçlendiği kaydediliyor. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.