İran Kürdistanı âlimlerinden Kudüs için vahdet çağrısı

İran Kürdistanı âlimlerinden Kudüs için vahdet çağrısı

ABD Başkanı Trump’ın, Kudüs’ü işgalci terör çetesinin “başkenti” ilan etmesini değerlendiren İran Kürdistanı âlimleri, Müslümanlara Kudüs için vahdet çağrısında bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Kudüs’ü Siyonist işgalci terör çetesinin “başkenti” olarak tanıma planlaması ve elçiliklerini Kudüs’e taşıyacağını açıklamasının ardından, toplumun farklı kesimlerinden tepkiler gelmeye devam ediyor.

Kudüs’ün Müslümanlar için önemli olduğunu dile getiren İran Kürdistanı âlimleri, Kudüs davası üzerinden Müslümanların vahdetlerini sağlaması gerektiğini vurguladılar.

İran Kürdistanı Baneh şehrinde kalan Mamoste Mele Mecit Kerimpur, konu ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “Doğrusu Arap, Kürt, Fars, Türk, Kudüs’e bakış açılarında aralarında hiç bir fark yoktur. Kudüs’ün özgürlüğü, Müslümanların özgür ve kardeşçe birleşmeleriyle ancak mümkündür. Trump’ın Kudüs’ü israilin başkenti olarak ilan etmesi, bizim gözümüzde suyun üzerindeki çer çöp misalidir. İnşallah ümit ediyoruz ki; Müslümanlar, aralarında bir ittihad oluşturacak ve Selahaddin Eyyubi gibi birisi çıkarda Kudüs’ü tekrar azad eder, Müslümanların vahdetini, kardeşliğini ve birliğini oluşturur.” ifadelerini kullandı.

Urumiye kentinden Mamoste Mele Fettah Dağıstani ise, Kudüs’ün işgalci siyonistlerin başkenti olarak ilan edilmesinin, dünya Müslümanları için büyük bir rahatsızlık oluşturduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

“Bazılarının Kudüs’ü gasip olan Yahudilerin başkenti ilan etmesi, dünya Müslümanları için büyük bir rahatsızlık oluşturuyor. İslam’ın ilk kıblesi, mukaddes belde Kudüs’ü, Yahudilerin elinden çıkarmak biz Müslümanlar için bir gerekliliktir. Müslümanların birlik ve vahdeti gerekiyor ki, Yahudilerin üzerinde hâkim olabilelim. Bugün, Müslümanlar birbiri ile çekiştiği, birbirini öldürerek ihtilaf ettikleri için israil, Amerika ve Trump gibileri, Müslümanların ihtilafından istifade ederek, mukaddes Kudüs’ü bizden alarak Yahudilere veriyor. Allah’tan istiyoruz ki, yeniden Müslümanların vahdetini ve ittihadını sağlasın. Kudüs’ü yeniden Yahudilerin elinde alıp, özgürlüğüne kavuşturalım.” (Şükrü Tontaş-İLKHA)














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler