İran saldırıdan ABD'yi sorumlu tuttu

İran saldırıdan ABD'yi sorumlu tuttu

İran, ülkenin güneybatısındaki Ahvaz kentinde askeri törene yapılan silahlı saldırıdan ABD'yi sorumlu tuttu.

İran'ın güneybatısındaki Ahvaz kentinde askeri törene silahlı saldırı düzenlendi. İranlı yetkililer saldırıda en az 24 kişinin öldüğünü duyurdu. Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, saldırıdan ABD ve terörün bölgesel destekçilerini sorumlu tuttu.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif saldırıyla ilgili Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Zarif şunları ifade etti:

"Yabancı bir rejim tarafından yetiştirilen, eğitilen, silahlandırılan ve finanse edilen teröristler Ahvaz’a saldırdı. Ölenler arasında çocuklar ve gazeteciler de var. İran bu tarz saldırılardan bölgesel terör sponsorlarını ve onların ABD’li efendilerini sorumlu tutuyor. İran, İranlı canları savunmak için süratle ve kararlı bir biçimde yanıt verecektir."

Güvenlik güçleri saldırganlardan üçünü öldürdü birini sağ yakaladı

İranlı yetkililer, Ahvaz kentindeki askeri törene düzenlenen saldırıda 24 kişinin öldüğünü, en az 60 kişinin de yaralandığını açıkladı. Hayatını kaybedenlerden 12'sinin Devrim Muhafızı olduğu açıklandı.

Ülkede 1980-88 İran-Irak savaşının başlangıç günü dolayısıyla askeri geçit törenleri yapılıyordu.

Fars Haber Ajansı saldırının yerel saatle 09:00'da başladığını, saldırganların sivillere ateş açtığını ve kürsüdeki subayları hedef aldığını belirtti.

Saldırının 10 dakika kadar sürdüğü ve güvenlik güçlerinin saldırganlardan üçünü öldürdüğü birini sağ yakaladığı belirtildi.

Irak medyasında yayınlanan haberlere göre ise İran, askeri geçit töreni sırasında gerçekleştirilen saldırısı sonrası güvenlik gerekçesiyle Basra'daki Şelamçe ve Meysan'daki Eş-Şib gümrük kapılarındaki geçişleri durdurdu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.