İran, Türkiye Maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı

İran, Türkiye Maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı

Türkiye'nin Tahran'daki Maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığı'na çağıran İran, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İran'a yönelik eleştirilerine açıklık getirilmesini istedi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Efhem, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İran'a yönelik sözleri nedeniyle Türkiye'nin Tahran'daki Maslahatgüzarının Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığını söyledi.

Türkiye Büyükelçisi'nin Tahran'da olmaması nedeni ile Türkiye'nin Tahran'daki Maslahatgüzarının çağrıldığını ifade eden Efhem, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İran'a yönelik eleştirilerine açıklık getirilmesini istediğini belirtti.

Efhem, İran Dışişleri Bakanı'nın Asya ve Pasifik Ülkelerden Sorumlu Yardımcısının, İran'ın bu iddialar karşısındaki tutumunu anlattığını ve bu iddiaların uygunsuz olduğunun maslahatgüzara aktarıldığını ifade etti.

Bu konuda açık bir cevap beklediklerini bildirdiklerini ifade eden Efrem, Türkiye-İran ilişkileri için ise şunları söyledi: "İran İslam Cumhuriyeti'nin stratejik yaklaşımı, bölge ve komşu ülkeleri ile barış, istikrar ve işbirliği ve saygıya kurulu ilişkiler kurmaktır. İran ve Türkiye arasındaki işbirliği potansiyellerinin, bu amaçlara ulaşmak için uygun bir olanak sağladığı görüşündeyiz."  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler