İran'dan Türkiye'de seçimlere ilişkin değerlendirme

İran'dan Türkiye'de seçimlere ilişkin değerlendirme

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, cumhurbaşkanlığı seçimlerini resmi olmayan sonuçlara göre kazanan Erdoğan'ı arayarak kutlarken İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kasımi, sonuçlara ilişkin, "Bu bizim için çok hoş bir haberdir." dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kazanmasının ardından İran'da tebrik ve değerlendirmelere gelmeye başladı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "Recep Tayyip Erdoğan"a cumhurbaşkanlığı seçimlerini yeniden kazanmasını kutladı.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik mesajında, yeni dönemde İran ve Türkiye Cumhuriyeti'nin dostane ve kardeşçe ilişkilerinin daha da gelişmesi ve iki ülke yetkililerinin bölge ve dünya gelişmelerine karşı yakın ve sorumluluk içindeki işbirliğinin bölgede sorunların çözümü, barış ve istikrarın takviyesi ve refahın artması için daha iyi zemin sağlamasını temenni etti.

Ruhani mesajında ayrıca, Erdoğan için esenlikler, başarılar ve dost ve kardeş Türkiye halkı için saadet ve refah dileğinde bulundu.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kasımi: Bu bizim için çok hoş bir haberdir

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi düzenlediği basın toplantısında, Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmasıyla ilgili, "Bu bizim için çok hoş bir haberdir. Sayın Erdoğan'ı ve coşkulu bir katılımla oy kullanan Türkiye halkını kutluyorum." açıklamasında bulundu.

Dost ve kardeş ülke Türkiye'nin ekonomisinin daha fazla gelişmesi ve istikrar ve güvenlik için bu coşkulu katılımın bir temel teşkil edebileceğini söyleyen Kasımi, halk tarafından seçilen hükümet için başarılar diledi. Kasımi, yeni dönemde İran ile Türkiye'nin işbirliğinin muhtelif düzeylerde yapılmasını ve bu işbirliğinin bölgede barış ve güvenliğe katkı sağlayabileceğini, ayrıca Suriye'de yeniden istikrarın sağlanması için işbirliği yapabileceklerini ifade etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.