İranlı bakandan vahim iddia

İranlı bakandan vahim iddia

İran Hac ve Ziyaret Kurumu Başkanı, Mina’da yaşanan izdihamda ölenlerin sayısının en az 4 bin 700 kişi olduğunu söyledi.

İran televizyonu IRINN'e konuşan İran Hac ve Ziyaret Kurumu Başkanı Said Evhedi, Mina'daki izdihamda hayatını kaybeden İranlıların sayısının 228'e yükseldiğini, yaşanan izdihamda ise en az 4 bin 700 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Hayatını kaybeden hacıların onlarca ülkeden olduğuna dikkat çeken Said Evhedi, "Olayda ölen hacı sayısının en az 4 bin 700 kişi olduğunu düşünüyoruz. Halen 21 TIR'da en az 3 bin ceset tahliye ve teşhis için bekliyor." dedi.

Şu ana kadar 228 İranlının hayatını kaybettiğini belirten Evhedi, "Akıbetleri hakkında bilgi alınamayan İranlı sayısı 248 kişi, ölü sayısının artmasından endişeleniyoruz." diye konuştu.

Öte yandan, Suudi Arabistan yönetiminin cenazeleri ülkelerine göndermeyerek toplu bir şekilde defnedeceğine yönelik haberlerle ilgili İran Dışişleri Bakanı Emir Hüseyin Abdullahiyan bir açıklama yaparak, "Buna kesinlikle karşıyız. Hiçbir surette Suudi Arabistan'a böyle bir izni vermeyeceğiz." İfadelerini kullandı. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.