İranlı turistler Van’ı terk etmiyor

İranlı turistler Van’ı terk etmiyor

Van Kültür Turizm İl Müdürlüğü, bölgede yaşanan çatışmaların İranlı turist sayısında düşüşe neden olmadığını belirtti.

İran ile 560 kilometrelik bir sınırı olan Van’da İranlı turist sayısı oldukça fazla. Özellikle belli dönemlerde Van’a gelen İranlı turistler ekonomiyi olumlu yönde etkiliyor.

Bölgede yaşanan çatışma sürecinden dolayı turist sayısında ciddi anlamda düşüş yaşanırken İranlı Turistlerin Van’ı terk etmediği belirtiliyor.

Konuyla ilgili olarak İlke Haber Ajansına bilgi veren Van Kültür Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, 2009-2015 yılları arasındaki ilk 6 aylık verilere göre Van’da turist sayısında ciddi bir artışın meydana geldiğini ifade etti. Aktuğ, özellikle bölgede yaşanan çatışmaların turist sayısını olumsuz yönde etkilerken İranlı turist sayısında ciddi bir düşüş yaşanmadığını söyledi.

Özellikle 2011’de yaşanan depremlerden sonra Van’ın tanıtımına yönelik ciddi çalışmalar yaptıklarını belirten Aktuğ, “Genelde İran’da yapılan organizasyonların tümüne davet ediliyoruz. Gittiğimiz her ortamda da Van’ın tanıtımı ile ilgili materyallerimizi götürüyoruz.” dedi.

“6 ayda Van’a 481 bin turist geldi”
Bu yılın 6 aylık kısmında Van’a 481 bin turist geldiğini ifade eden Aktuğ, Van’da yapılan farklı etkinliklerin Van’a turist kazandırdığını söyledi.

Van’ın gerek inanç turizmi, gerekse de kültürel turizmine çok elverişli olduğunu ifade eden  Aktuğ, “İleriki tarihlerde Van’da farklı aktivitelerde su sporlarımız olacak. Flamingo festivalinde,  Van’ın tanıtımı noktasında güzel şeylerle gündeme gelmesi noktasında üzerimize düşen ne varsa yapmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

Gelen turistleri memnun etmek için özellikle esnafın dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Aktuğ, “Amaç Van’ın tarihini, kültürünü, doğasını gelen insanlarımıza en güzel şekilde tanıtabilmek ve gelen insanların memleketimizden memnun ayrılmasını sağlayabilmektir. Mutlaka bunların içerisinde şikayetçi olan vardır. Bu şikayetlerin  esnaf kesimi üzerinde olduğunu çok iyi biliyorum. Tabi esnafımızın da bu konuda çok dikkatli davranmasını rica ediyorum. Dışarıdan gelen insanların bu memlekete döviz anlamında çok güzel katkıları vardır.” diye konuştu.

Turizm için kullanılan bacasız sanayi tabirine vurgu yapan Aktuğ, özellikle İran’dan gelen turistlerin Van’ın ekonomisine ciddi anlamda katkı sağladığını hatırlattı.

“Kısmi rezervasyon iptalleri yaşıyoruz”

Son günlerde başlayan çatışma sürecinin İranlı Turistlerin sayısında düşüşe neden olmadığını da sözlerine ekleyen Aktuğ şunları söyledi:

“Son olaylarla birlikte memleketimize turist sayısında herhangi bir azalma yoktur. Dolayısıyla olaylar turisti ve memleketimizi etkilemiş değildir. İnşallah hiç etkilemez. Çünkü etkilediği an sektörün yapısı gereği anında dibe vurabilir. Mevcut turistler de gidebiliyor. Gelecek anlamında rezervasyonlarda kısmi iptaller olsa da, ciddi bir kaygımız yok.” (Murat Dalgın-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler