Irkçı Haham: Gazze'de çocuk, kadın ve yaşlılar öldürülsün!

Irkçı Haham: Gazze'de çocuk, kadın ve yaşlılar öldürülsün!

Hahamdan Nazi fetvası Gazzeli annelerin öldürülmesini isteyen ırkçı vekil Shaked'e Yahudi din adamı Dov Lior da fetvasıyla destek verdi.

Gazzeli annelerin öldürülmesini isteyen ırkçı vekil Shaked’e Yahudi din adamı Dov Lior da fetvasıyla destek verdi. Tevrat’ı kaynak gösteren Haham Lior, Gazze’de yaşayan çocuk, kadın ve yaşlıların ayırım gözetilmeksizin öldürülmesini savundu.
Gazze’ye ölüm yağdıran İsrail’de Hitler hastalığı bir salgına dönüştü. Sosyal medyada ‘Bütün Araplara ölüm!’ çağrıları çığ gibi yayılırken Gazze’de yüzlerce sivilin katledilmesini yeterli bulmayan ve Filistinli annelerin de öldürülmesini isteyen milletvekili Ayelet Shaked’e din adamları da katıldı. Hitler hastalığı nükseden Haham Dov Lior, Gazze’de bebek, çocuk, kadın ve yaşlı ayırımı gözetmeden herkesin topyekün öldürülmesinin ve Gazze’yi yok etmenin dinen gerekli olduğunu savundu. Irkçı haham, kendisine Gazze’deki savaş sorulduğunda masum sivillerin öldürülebileceği fetvasını verdi.

KAYNAĞI TEVRAT

Haham fetvasını şöyle gerekçelendirdi: ‘Tevrat savaş sırasında nasıl davranmamız ve ahlaki ölçüleri nasıl korumamız gerektiği konusunda bize yol gösterir. Tüm savaşlarda Yahudilere saldırılan düşman halka karşı bizim saldırıya geçme ve bu saldırıyı gerçekleştiren millete ayırım yapmaksızın (çocuk ve kadın) saldırma hakkına sahibiz. Savaş sırasında saldırıya uğrayan Yahudiler, düşman nüfusuna layık bulduğu her türlü saldırıyı yapabilir. Basitçe sadece düşman askerleri öldürmemeli düşmanı caydıracak ve yok edecek her türlü adımlar atılmalıdır.’

ORDU TAMAMEN YOK ETMELİ

Gazze’de düşmanlar tarafından çevrelenmiş askerlerin daha fazla acı çekmemesi ve Yahudilerin zarar görmemesi için hükümet, İsrail ordusu’na Gazze’yi tamamen imha doğrultusunda izin verecektir diye konuştu.
Geçen hafta da İsrailli kadın milletvekili Ayelet Shaked, Gazze’deki soykırımı destekleyerek, ‘Hepsi bizim düşmanımız ve onların kanı bizim elimizde olmalı. Bu öldürülen teröristlerin anneleri için de geçerli. Annelerin oğullarının peşinden gitmeleri adil olur. Ölmeliler ve evleri yıkılmalı ki bir daha terörist yetiştiremesinler’ diye konuşmuştu.
Gazze’ye Beyt Lahiya, Beyt Hanun ve Han Yunus’tan girmeye çalışan İsrail’in kara harekatı Hamas’ın direnişi karşısında sekteye uğradı. Geçen Perşembe başlayan kara harekatında İsrail 27 askerinin öldürüldüğünü açıkladı. Hamas ise bu rakamın 45 olduğunu kaydetti.

Çözüm suikastte

İsrail’in artan asker ölümlerinin ardından açıklamalarda bulunan İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman, ‘Hamas lideri Halit Meşal’e yönelik suikast bu işin çözümüdür. O yüzlerce İsraillinin ölümünden sorumludur’ dedi. Hamas’ın liderlerinden tekerlikli saldalyede hayatını sürdüren Şeyh Ahmet Yasin de suikast sonucu şehit edilmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.