İş adamları günübirlik Suriye'ye geçebilecek

İş adamları günübirlik Suriye'ye geçebilecek

Suriye ile ticaret yapan iş adamlarının Gaziantep'in Suriye sınırında yer alan Karkamış Sınır Kapısı'ndan geçişi ile ilgili valilik tarafından düzenleme yapıldı.

Gaziantep Valiliğince hazırlanıp yürürlüğe giren yönerge ile Suriye'ye en az 50 bin dolar ihracatı olan ve Ticaret Odası sicil kaydı bulunan iş adamları günübirlik Suriye’nin Cerablus kentindeki Karkamış Sınır Kapısı'ndan geçiş yapabileceği belirtildi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, bu düzenlemenin iki ülke arasındaki ticari ilişkilere ivme kazandıracağını söyledi.

Yıldırım, odalarına kayıtlı Suriyeli iş adamları başta olmak üzere kentteki iş adamları ve ihracatçıların Suriye'ye giriş ve çıkışlarda sorun yaşadıklarını ve bunların çözümü için yaptıkları girişimlerin sonuç verdiğini belirtti.

Gaziantep Valiliği tarafından hazırlanan yönergeye göre, ihracatçı olduğunu belgeleyen iş adamlarının giriş ve çıkış yapabilmeleri için Suriye'ye 50 bin dolar ihracat yapıyor olmasının yanı sıra ise Suriyeli iş adamları için ticaret odası sicil kaydı şartının arandığını bildiren Yıldırım, yeni yönerge ile Cerablus'ta imalat yapmak isteyen iş adamları için 50 bin dolar ihracat şartının aranmadığını ifade etti.

Gaziantep Ticaret Odası'na kayıtlı bin 500 Suriyeli firmanın bulunduğunu belirten Yıldırım, geçen yıl Gaziantep Valiliğinin öncülüğünde oda olarak yaptıkları bir organizasyonla Cerablus'ta Gaziantepli ve Suriyeli iş adamlarının ticari ilişkileri geliştirmek için bir araya geldiğini bilgisini vererek, şöyle konuştu:

"İki ülke arasında yüzyıllardır süren bu dostluğun ve komşuluğun, ticari ilişkilerle daha da gelişmesini amaçlıyoruz. İş adamlarımızın karşılaştıkları bu problemlerin çözümünde konuya hassasiyetle eğilen Valimiz Ali Yerlikaya ile emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz."

Yıldırım, söz konusu yönergenin Suriye ile ticari ilişkilerde bulunacak iş adamlarına önemli kolaylıklar sağladığını belirterek, "Bizim odamızda kurulan Suriye masası aracılığıyla Suriyeli üyelerimizle sürekli iletişim kuruyor, üyelerimizin sorunlarına çözüm üretmeye çalışıyoruz. Suriye'de ekonomik hayatın yeniden canlanması ve sosyal hayatın normale dönmesi kentimiz ekonomisine de önemli katkılar sağlayacak." dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler