İş adamlarından, Kürt Meselesinin İslami çerçevede çözümüne destek

İş adamlarından, Kürt Meselesinin İslami çerçevede çözümüne destek

Diyarbakır’da 7-8 Mart’ta düzenlenecek olan 'Kürdistan ve Kürt Meselesine İslami Çözüm Çalıştayı' öncesinde toplumun farklı kesiminden olumlu açıklamalar gelmeye devam ediyor.

'Kürdistan ve Kürt Meselesine İslami Çözüm Çalıştayı'nı önemsediklerini belirten Bingöllü iş adamı Bayram Girişen, "Barışın kalıcı ve gerçekçi olabilmesi için, soyut değil somut adımların atılması gerekir. Bunun için tek bir dil kullanılmalıdır. Bu dil kardeşlik bağını benimseyen ve topluma kabullendiren bir bağlamda olmalıdır.”dedi.

Kalıcı bir barışın olması için herkesin ve tüm halkların razı olması ve razı olacağı ortak bir noktada buluşmak gerektiğini belirten Girişen, adalet, hak ve hukuka uygun hareket etmekle tüm sorunların çözüleceğini söyledi.

Bugüne kadar hükümet kanadından ve HDP cenahından inandırıcı ve samimi bir yaklaşım ortaya atılmadığını ifade eden Girişen, "Görüşmeler kalıcı yöntemler yerine geçici ve oyalayıcı tutumlar içerisinde devam etmektedir. Bunun en büyük örneği devletin 'Kalekol'  yapmaya devam etmesi, HDP ve PKK cenahının da bölge halkı üzerinde 'kendi hukuki sistemini' koyup insanları yargılamaya devam etmesi ve bunun yanı sıra bazı gençleri zorbalıkla dağa götürme ve eleman toplama çalışmalarını hala bırakmayıp artırma çalışmaları içerisine girmesidir. Bu durum her 2 tarafın da bu sorun üzerinde ciddiyetsiz ve samimiyetsiz bir yaklaşım içerisinde olduğunu apaçık göstermektedir.” şeklinde konuştu.

“Kürt sorununa İslami çözüm’ çalıştayı kangrenleşmiş sorunlara bir çözümdür”

‘Kürt sorununa İslami çözüm’ çalıştayı ile bu kangrenleşmiş hastalığın doktoruna kavuştuğunu belirten Girişen, "Bu çalıştay sadece Türk-Kürt meselesi ile sınırlı kalmamalı. Ortadoğu’yu kapsayacak meseleleri de ele alacak çalışmalar içerisinde olunmalı ve Ortadoğu sorunlarını da çözme çalışması içerisinde olunmalıdır. Bu çalıştayda, Ortadoğu’yu da kapsayacak ve onların da mezhep ve ırk savaşlarının ümmet içerisinde yerinin olmadığını gösterecek şekilde büyük yankı uyandıracak bir çalışma da yapmalıdır.” dedi.

Son olarak Girişen, “Yani sözün kısası, kâinatı yaratan Allah değişik renkler ve kavimler olarak yaratığı insanlığın bir arada yaşamaları ve kardeş olmaları için çareyi ‘Kuran ve sünnete sarılmaktır’ kaidesiyle bize göstermiştir." ifadelerini kullandı.  (Nihat Kanat - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.