İş arama becerileri ve kurum faaliyetleri

İş arama becerileri ve kurum faaliyetleri

Tunceli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Engelliler Haftası kapsamında "İş Arama Becerileri ve Kurum Faaliyetleri" konulu eğitim düzenledi.

TUNCELİ - Tunceli İŞ-KUR İl Müdürlüğü, engellilere yönelik gerçekleştirdiği eğitimde Tunceli Engelliler Derneği ile işbirliğine gitti. İş ve meslek danışmanları tarafından gerçekleştirilen eğitimde; iş arama becerileri ve Kurum faaliyetlerinin yanı sıra çalışma hayatında engelli hakları ve istihdamı konularında da bilgi verildi.

 

Eğitimde söz alan Tunceli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nurettin Ertem yaptığı konuşmada, engelli insanların yaşadığı sorunların tüm insanların ortak sorunu olduğunu, dolayısıyla engellilerin ancak toplumsal duyarlılığın oluşmasıyla normal bir hayat sürebileceğini belirterek, bu bağlamda engellilere yönelik kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi gerekliliğini ifade etti.

 

Ertem, “Devletimizin evrensel ölçülerde engellilerini sahiplenme çabası, toplumsal bilinçlenme ve kamuoyu desteği ile anlamlı ve gerçek bir boyuta ulaşacaktır. Engellilere yönelik ‘kalıp yargıların’ ortadan kaldırılması ve engelsiz, demokratik, açık toplum yaşam alanları için yasaların yanı sıra kalplerin ve zihinlerin de dönüştürülmesine gerek vardır.” diyerek toplumsal duyarlılığa vurgu yaptı.

 

Engellilerin de yaşamlarını sürdürmek için çalışmak ve gelir sağlamak zorunda olduklarını, çalışmanın yaşamı güzelleştirdiğini ve insana huzur verdiğini, engellilere acıyarak bakmak yerine onlar için çözüm üretilmesi gerektiğini belirten İŞ-KUR İl Müdürü Nurettin Ertem, sözlerini etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederek sonlandırdı. (Osman Öksüz - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.