İş güvenliği uzmanlarının çalışma sürelerinde artışa destek

İş güvenliği uzmanlarının çalışma sürelerinde artışa destek

İş güvenliği uzmanlarının çalışma sürelerinde yapılan artışın olumlu olduğunu dile getiren uzmanlar, bu artışın, iş kazalarında yaşanan kötü tablonun iyileşmesine büyük katkıda bulunacağını belirtti.

Çıktığı günden itibaren sürekli değerlendirmelere tabi tutulan ve çalışma hayatında birçok kişi ve kurumu ilgilendiren maddelerin yer aldığı belirtilen Torba Yasa ile ilgili uzmanların açıklamaları sürüyor.

Dr. Oğuzhan Karagül, yasayla ‘İş Güvenliği Uzmanları’nın çalışma sürelerinde radikal değişiklikler yapıldığını ama bunu kimsenin gündeme getirmediğini söyledi.

İş güvenliği uzmanlarının işyeri tehlike sınıfına göre çalışma sürelerinin de değiştiğini belirten Karagül, sürelerde eskiye oranla artış olduğunu belirtti. Karagül açıklamasında şunlara yer verdi: “Büro hizmetleri, market ve mağaza işleri gibi az tehlikeli sınıfta yer alan bir işletmede, çalışan başına ayda en az 6 dakika bulunması gereken bir “İş Güvenliği Uzmanı” yeni düzenlemeyle aynı işletmede çalışan başına en az 10 dakika bulunacak. Bu süreler imalat sektörü gibi tehlikeli sınıfta yer alan işletmeler için ise çalışan başına ayda en az 8 dakika yerine en az 20 dakika olarak değiştirildi. Aynı şekilde inşaat, maden gibi çok tehlikeli sınıfa giren işletmelerde de daha önce 12 dakika olarak belirlenen süreler yeni düzenleme ile çalışan başına ayda en az 40 dakika olarak düzenlendi.”

Artış olumlu

İş kazalarının her geçen gün daha da arttığı yeni dönemde hem işverenlere, hem çalışanlara, hem de İş Güvenliği Uzmanlarına daha çok iş düştüğünü belirten Dr. Karagül sözlerini şöyle noktaladı: “İş Güvenliği Uzmanlarının çalışma sürelerindeki bu artışın ülke olarak çok daha sağlıklı, çok daha güvenli bir iş hayatına sahip olmamız için gereken her şeyin yapılacağını gösteriyor ve bu işin paydaşlarına çok daha fazla iş düşüyor. Çünkü maalesef iş kazalarının sayısına bakıldığında karşımıza çıkan, Avrupa’da birinci ve dünyada üçüncü sırada olduğumuz gerçeği getirilen değişikliklerin zorunluluğunu da ayrıca gözler önüne seriyor. Sürelerdeki artışın da bu kötü tablonun iyileşmesine büyük katkıda bulunacağına inanıyorum.”   (İLKHA)



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.