İş kazaları sabah ve akşam vakitlerinde artıyor

İş kazaları sabah ve akşam vakitlerinde artıyor

Dicle Üniversitesinde düzenlenen 'İş Sağlığı ve İş Güvenliği' eğitim seminerine katılan Prof. Dr. Ali Ceylan, iş kazalarının sabah işe başlama ve akşam iş bırakımına yakın vakitlerde arttığına dikkat çekti.

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi son sınıf öğrencilerine yönelik 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı boyunca verilecek ‘İş Sağlığı ve İş Güvenliği’ adlı eğitim seminerleri başladı.

 

Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimlik Konferans Salonu’nda başlayan eğitim seminerlerinin ilkinde iş kazaları sinevizyon gösterisi ile anlatıldı.

 

Seminere konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Ali Ceylan, öğrencilere iş sağlığı ve iş güvenliği hakkında bilgi verdi. İş kazaların daha çok sabah işe başlama ve akşam iş bırakma vakitlerine yakın saatlerde meydana geldiğine dikkat çeken Ceylan, “İstatistiklere baktığımızda sabah ve akşam iş bırakımına yakın saatlerde iş kazalarının arttığını görüyoruz. İlk saatte her gün 12 bin 696 iş kazası meydana gelirken, kaza sayısı beşinci saatte 6 bin 667'ye düşüyor.” dedi.

 

Uykusuzluk ve yorgunluk kaza riskini artırır

“Dikkatli olunması ve gerekli önlemlerin alınması halinde kaza sayısında büyük ölçüde düşmeler olacaktır.” diyen Ceylan, uykusuzluk ve yorgunluğun kaza riskini artırdığını kaydetti.

 

Eğitim sezonu boyunca devam edecek seminere katılan öğrencilere, seminer sonunda kurs bitirme belgesi verilecek. (Hamza Adiyaman-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler