“İşbirliği Protokolü” ile Tezsiz Yüksek Lisans İmkânı

“İşbirliği Protokolü” ile Tezsiz Yüksek Lisans İmkânı

Aksaray Üniversitesi'nin (ASÜ) yaptığı işbirliği protokolü ile kurum mensupları, üniversitede, tezsiz yüksek lisans yapabilecek.

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) ile Aksaray Milli Eğitim Müdürlüğü, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Memur-Sen İl Temsilciliği, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği ve Aksaray Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) arasında “İşbirliği Protokolü” imzalandı. İmzalanan protokoller gereği kurum mensupları, ASÜ’de, tezsiz yüksek lisans yapabilecek.

3 yıldır çeşitli kurumlarla imzalanan protokolün Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilk kez imzalandığını belirten ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, tezsiz yüksek lisans programlarıyla hayat boyu eğitimi teşvik ettiklerinin altını çizdi ve bunun son derece önemli bir yenilik olduğunu ifade etti.

Yüz yüze eğitim anlamında bu protokolün son kez imzalandığını, 2016-2017 döneminde tezsiz yüksek lisans programlarının tamamını online ortama taşımayı düşündüklerini belirten Rektör Şahin, “Online ortam hem üniversite, hem de öğrenci açısından önemli avantajlar sağlıyor. Tezsiz yüksek lisans yapan arkadaşlar hafta sonu veya gece geç saatlerde buraya gelmek ve eğitim faaliyetlerine katılmak zorundalar. Aynı durum öğretim üyeleri için de geçerli. Online ortam üzerinden bu çalışmaları yaparsak, bir tezsiz yüksek lisans öğrencisi, Türkiye’nin ve dünyanın herhangi bir yerinden internete girerek, dersini izleyebilir hale gelecek. Yani ders saatlerinde okulda olması gerekmeyecek” dedi.

Prof. Şahin’in konuşmasının ardından Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, Memur-Sen İl Başkanı Şaban Bülbül, Kamu-Sen İl Başkanı Ali Toprak ve SMMMO Başkanı Bünyamin Köse protokolü imzaladı ve işbirliğinin hayırlı olması dileğinde bulundu.

İmzalanan protokol gereği kurum mensupları 3 bin 900 lira olan tezsiz yüksek lisans ücretini 3 bin 300 lira olarak ödeyecek. Bunun yanı sıra ATSO bakımından 25 üye şartı kaldırılırken, staja yeni başlayan muhasebeciler de protokol kapsamına dâhil edildi. (Ömer Yıldırım - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.