İşçiler, BDP'li başkanın basına verdiği açıklamaya tepki gösterdi

İşçiler, BDP'li başkanın basına verdiği açıklamaya tepki gösterdi

Beşiri Fen İşleri Müdürlüğünden işten çıkarılan işçiler Beşiri Belediye Başkanı'nın basına verdiği açıklamaya tepki gösterdi.

BATMAN-30 Mart yerel seçimlerde Beşiri Belediye Başkanlığını kazanan BDP’li Belediye Başkanı Mustafa Öztürk, göreve başlamasıyla Belediye Fen İşleri Müdürlüğünden çalışan 80 kişinin işine son vermesinin ardından işten çıkarılan işçiler yasal haklarını arayacaklarını açıkladılar.

 

Belediyeden çıkarılan 80 kişilik işçi grubu adına bir açıklamada bulunan Ekrem Çiçek, kendilerine haksızlık yapıldığını iddia ederek "04.06.2013 tarihinde Beşiri Belediyesinde sendikalı olarak çalıştığımız halde bir kısmı ise 01.06.2012 tarihinden beri Belediye’de çalışmışlardır” dedi.

 

Beşiri’de yapılan ayrımcılığının son bulmasını ve 80 ailenin perişan olduğunu Çiçek, “Belediye Başkanının basına yanlış beyanda bulunduğunu kamuoyunu yanlış bilgilendirerek işten çıkarılan işçilerin seçim propagandası olarak işe alındığını beyan etmiştir. Bunların gerçeği yansıtmadığını her türlü ispat etmeye hazırız. Elimizde her türlü yasal belgelerimiz mevcuttur. Mağduriyetimizin giderilmesi için her türlü yasal yollara başvuracağımızı belirtiyoruz.  Beşiri'de bu ayrımcılığın sona ermesini istiyoruz, 80 aile perişan durumdadır, işçiler üzerinde siyasetin yapılmasını yadırgıyoruz biran önce işlerimize geri dönmek istiyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

 

Dün yazılı basında BDP Beşiri Belediye Başkanı Mustafa Öztürk,  işten çıkarılan işçilerin seçim yatırımı olarak işe alındığını ve bunların belediyeye bile gelmediğini belirterek, işçilerin seçime 30 gün kala işe alındığını iddia etmişti. (Kenan Önder-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum