İşçinin alın terinden sömürerek kazanma anlayışını bir kenara koyun foto

İşçinin alın terinden sömürerek kazanma anlayışını bir kenara koyun foto

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası 8. İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansında konuştu.

İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası 8. İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işverenlere seslenerek, işçilerin ücretleri ve sosyal hakları konularında kısıtlamaya gidilmemesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşçilerin ücretleri ve sosyal hakları kısıtlanarak, işçiyi; iş kazaları ve meslek hastalıklarından koruyacak önlemleri almayarak kazanç olmaz ve o kazanç bizim değerlerimizde haramdır.” dedi.

İş kazalarındaki kayıpların yüzde 98'inin gerekli tedbir alınmadığından kaynaklandığını belirten Erdoğan, “Başlı başına bu rakamlar bile ortada üzerinde etraflıca düşünmemiz gereken, çok ciddi bir sorun olduğunu göstermektedir. Ben burada meselenin imkân, para, teknoloji veya düzenleme eksikliği olduğu kanaatinde değilim. Bu utanç verici manzaranın ortaya çıkmasının esas nedeni insana yönelik çarpık bakış açısıdır.” şeklinde konuştu.

“İşçinin alın terinden sömürmek suretiyle kazanma anlayışını bir kenara koyun”

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: “Ben buradan başta devlet olmak üzere işverenlerimize sesleniyorum, ne olur ücret takdirini yaparken işçinin alın terinden sömürmek suretiyle kazanma anlayışını bir kenara koyun. Bilin ki işçinin alın terinin hakkını vermek, sizin bereketinizi daha da artıracaktır, sizi daha da zengin kılacaktır.”

Anneler günü münasebetiyle de konuşan Erdoğan, "Biz anneleri kendi medeniyetimizin bizlere koymuş olduğu hedef sebebiyle ayaklarının altı öpülesi anneler olarak bildik. Öyle anladık, şahsen öyle yaşadım, öyle zannediyorum ki öyle yaşıyoruz. Anne farklı bir varlık. Bizler onların eseriyiz ve onlar bizler için çok çileler çektiler.” şeklinde konuştu.

İLKHA











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.