İşgal güçleri gece gösterileri karşısında zorlanıyor

İşgal güçleri gece gösterileri karşısında zorlanıyor

İşgal rejiminde yayınlanan bir gazete, işgal güçlerinin Filistinlilerin Gazze Şeridi sınırında düzenledikleri gece gösterileri karşısında zorlandığını yazdı.

Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterileri devam ederken işgal rejiminde yayınlanan Haaretz gazetesi, işgal güçlerinin Filistinlilerin Gazze Şeridi sınırında düzenledikleri gece gösterileri karşısında zorlandığını yazdı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre gazete, bugün konuyla ilgili yayınladığı haberde, işgal güçlerinin gece gösterilerinin sınıra yakın yahudi yerleşkelerine sızma girişimlerini perdelemek için kullanılmasından korktuğunu bildirdi.

Haaretz gazetesi yazarlarından askeri Uzman Amos Harel, Gazzelilerin işgal güçlerinin yeni bir zayıf noktasını keşfettiklerini ifade etti.

Harel, geceleyin görüş mesafesinin kısıtlı olması nedeniyle göstericileri dağıtma girişimlerinin daha az etkili olmaya başladığını ve keskin nişancı ateşiyle yanlış kişiyi vurma ihtimalinin daha çok olduğunu bildirdi.

Gazete, Filistinlilerin yangın çıkarıcı balon uçurmayı ve gösterileri yoğunlaştırdığına, ayrıca geceleri de gösteri düzenlemeye başladığına dikkat çekti.

Haberde, balonların yol açtığı yangınların devam etmesi halinde işgal rejimi başbakanı Binyamin Netanyahu üzerindeki siyasi baskının yeniden artabileceği kaydedildi.

Gazete, Netanyahu'nun baskılara boyun eğip Hamas'a yönelik saldırıları tırmandırması halinde yeni bir savaşın kaçınılmaz olacağını öne sürdü.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler