İşgal zindanlarındaki şehid sayısı 220'ye yükseldi

İşgal zindanlarındaki şehid sayısı 220'ye yükseldi

Filistinli Esir Hareketi, 31 yaşındaki esir Nassar Macid Ömer Tagatıga'nın şehadetiyle birlikte 1967 yılından bu yana işgal rejimi zindanlarında hayatını kaybeden esir sayısının 220'ye yükseldiğini açıkladı.

Tagatıga'nın şehadetinden ve işgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli esirlerin hayatından tamamen işgal yönetiminin sorumlu olduğunu belirten Esir Hareketi, esir Tagatıga'nın sorgusunun devam ettiği bir dönemde şehid olduğuna dikkat çekti.

Esir Hareketi, söz konusu dönemin üzerinde durulması gerektiğini bildirerek, işgal rejimi sorgu subaylarının sorgu sırasında esirlere fiziki ve psikolojik işkenceler yaptıklarını söyledi.

Nassar Tagatıga'nın 19 Haziran'da siyonistlerce alıkonulduğu ve sorgusunun devam ettiğini belirten Esir Hareketi, cezaevi yönetiminin esirin şehadetiyle ilgili yaymaya çalıştığı iddiaların asılsız olduğunu açıkladı.

Filistinli esirin ailesi de oğulları Nassar Tagatıga'nın herhangi bir hastalığı olmadığını, ilk kez işgal polislerince alıkonulduğunu, altı kardeşinin olduğunu ve babasının vefat ettiğini bildirdi.

Esirler Enformasyon Ofisi, esir Nassar Tagatıga'nın bu sabah Nitzan Cezaevi'nde şehid olduğunu duyurdu.

Açıklamada, gelen bilgilerin Filistinli esirin hücresinde şehid olmuş olarak bulunduğuna işaret ettiği ve şehadet sebebinin henüz bilinmediği kaydedildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.