İşgalci Blair İslam'ı Hedef Aldı

İşgalci Blair İslam'ı Hedef Aldı

Emperyal çıkarları doğrultusunda Irak'ı işgal ederek milyonlarla ifade edilen insanın kanına giren eski İngiltere Başbakanı Tony Blair, Mail on Sunday gazetesinde yayınlanan makalesinde İslam’ı hedef aldığı öğrenildi.

Hürriyet’in haberine göre, Mail on Sunday gazetesine bir makale yazan Blair, Londra’nın Woolwich semtinde asker Lee Rigby’nin İngiliz gizli servisi tarafından ruh sağlıkları bozulan iki tarafından tarafından öldürülmesini konu aldı.

"İslam’ın içinde bir problem var"

Makalede düzenlenen saldırı üzerinden kütakça İslam’ı suçlayan Blair, "Problem İslam’ın bir parçası olan bir görüşten kaynaklanıyor. Bu konuda dürüst olmamız lazım. Elbette Hristiyan, Yahudi, Budist, Hindu radikaller de var. Ancak İslam’da bu tür görüşlere sahip olanlar bir kaç radikal değil. Din ile ve dinin politika ile ilişkisi ile ilgili olan bu görüş çoğulcu, liberal ve açık görüşlü toplumlarla uyumlu değil. Bu görüşün uç temsilcileri teröristler ancak bu dünya görüşü kabul ettiğimizden daha derin ve geniş bir kesimi etkiliyor. Ancak bunu söylemekten çekiniyoruz ve durumu görmezden geliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu arada Blair’in kışkırtıcı ifadeleriin İngiltere’de büyük tepki topladığı belirtiliyor. Birçok ingiliz, Blair’in İngiltere’yi Irak Savaşı'na sokarak İslami radikallerin tepkilerini artırmakta birinci elden pay sahibi olduğunu belirtti.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz Mart ayında BBC'ye demeç veren Blair, "Irak'ın işgalinden pişman değilim" demişti. (Hürseda Haber)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.