İşgalci çeteler Gazze'de sivilleri vurdu: Bir şehid 22 yaralı

İşgalci çeteler Gazze'de sivilleri vurdu: Bir şehid 22 yaralı

İşgalci çeteler, Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında Gazze Şeridi'nde gösteri düzenleyen sivillere ateş açtı. Saldırıda bir kişi şehid olurken, 22 kişi yaralandı.

İşgalci çeteler, dün gece saatlerinde Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında Gazze Şeridi'nde gösteri düzenleyen sivillere yine ateş açtı. Saldırıda bir çocuğun şehid olduğu, 22 kişinin yaralandığı belirtildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Siyonist çetelerin göstericilere ateş açması sonucu 22 kişi yaralandı ve yüzlerce gösterici de çetelerin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendi. Bir çocuk şehid oldu

Filistin Sağlık Bakanlığı, dört ilk yardım görevlisinin de yaralandığını bildirdi.

Gazze Şeridi'nde yaşayan binlerce Filistinli dün akşam saatlerinde Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü'nün 50'nci Cuma gösterilerine katılmak üzere sınıra yakın bölgelerde kurulu dönüş kamplarına akın etti.

Dünya Kadınlar Günü'ne denk gelen dün akşamki gösteriler "Filistin Kadını Cuması" adıyla gerçekleştirildi.

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Ulusal Heyeti, gösterilerin devam edeceğini bildirerek Gazze halkını yapılacak gösterilere katılmaya davet etti.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcülerinden Abdüllatif Kanua da yaptığı açıklamada, Filistin Kadını Cuması'nın Filistinli kadınların da erkeklerle birlikte direniş mücadelesine ortak olduğunun kanıtı olduğunu söyledi.

Öte yandan, Ramallah kentinin batısındaki Beyt Sira köyünde işgal çetelerin saldırı yapması sonucu 5 Filistinli plastik mermi ve gerçek mermiyle yaralandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.