İşgalciler, Mescid-i Aksa'yı askeri kışlaya dönüştürdü

İşgalciler, Mescid-i Aksa'yı askeri kışlaya dönüştürdü

Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi basın ve halkla ilişkiler sorumlusu Firas Ed-Dibs, işgalcilerin Mescid-i Aksa içindeki Er-Rahme Kapısı bölgesini adeta askeri kışlaya dönüştürdüğünü söyledi.

Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi basın ve halkla ilişkiler sorumlusu Firas Ed-Dibs, işgal çetelerinin bugün Mescid-i Aksa içindeki Er-Rahme Kapısı bölgesini adeta askeri kışlaya dönüştürdüğünü söyledi.

Ed-Dibs, işgalci siyonistlerin bu sabah ayrıca çok sayıda Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa'ya girmesine izin verdiğini bildirdi.

Filistin resmi haber ajansı Wafa'ya konuşan Ed-Dibs, işgal güçlerinin Er-Rahme Kapısı bölgesini kapalı tuttuğunu söyledi.

İşgalcilerin dün yaşanan olaylar sırasında alıkonulan Kudüslüleri akşam saatlerinde serbest bıraktığını açıklayan Ed-Dibs, Şeyh Raid Da'na'nın akıbetinin ise henüz bilinmediğini ifade etti.

İşgal çetelerinin önceki gece Er-Rahme Kapısı'na gizlice koyduğu zincirler ve kilitler dün Kudüslü gençler tarafından kırılmıştı.

İşgalciler dün Mescid-i Aksa kapılarını kapatarak cemaati darp etti ve Kudüslü bir grup genç ile Mescid-i Aksa Yazma Eserler Kütüphanesi'nde görevli bir kadın memuru alıkonulmuştu.

Dün ayrıca Er-Rahme Kapısı bölgesinde cemaate öğle namazı kıldıran Beyt Hanina Camii imamı Şeyh Raid Da'na da alıkonulmuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.