İşgalciyle müzakeremiz masa başında değil silahla olur

İşgalciyle müzakeremiz masa başında değil silahla olur

Hamas liderlerinden İsmail Heniyye, kendilerinin işgal rejimiyle müzakere içinde olduğuna dair kimi basın kuruluşlarında çıkan haberleri yalanladı.

Filistin İslamî Direniş Hareketi’nin (Hamas) Siyasi Birim Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, kimi basın kuruluşlarında, hareketlerinin işgal rejimiyle müzakere içinde olduğuna dair çıkan haberleri yalanlayarak, "Bizim işgal rejimiyle müzakeremiz masa başında değil ancak silahla olur." dedi.

Hamas'ın Filistinli esir ailelerini onurlandırmak amacıyla Gazze'nin güneyindeki Han Yunus bölgesinde düzenlediği törende bir konuşma yapan İsmail Heniyye, şunları dile getirdi: "Kendileri müzakere okulundan gelen bazı Filistinli liderler, Hamas'ın da düşmanla müzakere içine girdiğini ileri sürüyorlar. Ama biz onlara aynen Rantisi'nin dediğini diyoruz; Evet, Hamas'ın mücahitleri ve Kassam Tugayları düşmanla diyalog ve müzakere yaptılar. Ama kuvvetle, savaşla, şehadetle ve cihad meydanlarında. Biz halkımıza, Filistin halkının evlatlarına diyoruz ki, Hamas; ilkelerine, prensiplerine ve çizgisine bağlıdır. Sergilemiş olduğu tavır için yetecek güç ve cesarete de sahiptir. Siyonist düşmanla iddia edildiği şekilde herhangi bir görüşme ise Hamas'ın masasında mevcut değildir."

Heniyye, konuşmasının devamında, Hamas'ın askeri kanadı İzzettin el-Kassam Tugayları'nın geçtiğimiz yaz işgal rejiminin saldırısı üzerine patlak veren "Yenilmiş Yaprak Savaşı"ndaki durumuna nispetle daha güçlü durumda olduğunu belirtti.

İzzettin el-Kassam Tugayları'nın bugün daha güçlü konumda olduğunu ifade eden Heniyye, sabır ve kararlılıkta yeni stratejiler geliştirdiklerini ve Allah'ın izniyle zafere götürecek yeni kazanımlar elde edeceklerini sözlerine ekledi.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.