IŞİD 400 Subay ve Askeri Kuşatma Altına Aldı

IŞİD 400 Subay ve Askeri Kuşatma Altına Aldı

Irak'ta Felluce ilçesine bağlı Saklaviyye bölgesinde Irak ordusuna bağlı 400 subay ve askerin, IŞİD örgütünün kuşatması altında kaldığı bildirildi.

Irak'ın Enbar vilayetine bağlı Felluce ilçesinin kuzeyinde yer alan Saklaviyye nahiyesinde Irak ordusuna bağlı 400 subay ve askerin, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün kuşatması altında kaldığı bildirildi.

400 ASKER VE SUBAYA IŞİD KUŞATMASI

Dün akşam Saklaviyye çevresinde kontrolü ele geçiren IŞİD militanları, nahiyede Irak ordusuna bağlı 400 subay ve askeri kuşattı.

Kaynaklara göre Irak ordusu, kuşatma altındaki askerleri kurtarmak için havadan ve karadan destek güçleri gönderdi.

IŞİD'in Irak'ta yarattığı kaos ortamı giderek büyürken Suriye'de de durum giderek kötüleşiyor. Rakka bölgesindeki Kobani'de Suriyeli Kürtlerin Türkiye'ye geçişi sürüyor.

IŞİD'in ani saldırısı ile büyük bir korkuyla sınıra dayananlar geçtiğimiz günlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatı ile içeri alındı. Başlarda sayıları 4-5 bin civarı olan Suriyeli Kürtler'in sayısı 60 bine dayandı.

"60 BİN OLDU"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'da, "Bugün (20.09.2014) itibariyle sınırı geçen Kobanili kardeşlerimizin sayısı 60 bini aşmıştır." dedi.

Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Kobani'den gelenlere hoş geldiniz diyorum, Allah bir daha kimseyi göçmen durumuna düşürmesin. En kısa zamanda evinize, yurdunuza dönersiniz. Bu Türkiye açısından bir iftihardır. Bizden çok daha zengin ülkeler bile 60 bin kişiyi bir gün içerisinde alamazlar. İnsanlığın son adası olan bu Anadolu topraklarına dünyanın neresinden kim geldiyse, hoş geldiniz diyoruz, dertlerini çözmeye gayret ediyoruz."

Kurtulmuş, şu anda 30 bin Ezidi'nin de Türkiye sınırları içerisinde bulunduğunu bildirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler