IŞİD Elinde Tuttuğu198 Ezidi'yi Serbest Bıraktı

IŞİD Elinde Tuttuğu198 Ezidi'yi Serbest Bıraktı

IŞİD, Irak'ın Sincar kentinde elinde tuttuğu Ezidilerden 198'ini Kerkük sınırında serbest bıraktı.

IŞİD'in serbest bıraktığı Ezidiler, güvenlik incelemesinin ardından Kerkük'e alındı. Yaşlı kadın ve erkekler ile çocuklardan oluşan 198 Ezidi, sağlık kontrolünden geçiriliyor.

Kerkük'ün 30 kilometre güneyinde bulunan Mektep Halit bölgesinde serbest bırakılan Ezidiler, IŞİD mensuplarının araya sızabileceği endişesiyle bir süre Kerkük'e alınmadı. Ancak daha sonra Kerkük Valisi Necmeddin Kerim'in talimatıyla güvenlik incelemesinden geçen Ezidiler kente alınmaya başlandı.

Özgürlüklerine kavuşan Ezidiler, Kerkük'ün Altınköprü ilçesinde sağlık kontrolünden geçiriliyor. Ağustos'tan beri IŞİD'in elinde rehin olan Ezidilerin yorgun oldukları görüldü. IŞİD, daha çok yaşlı kadın ve erkekler ile çocukları serbest bırakırken, gençleri alıkoymaya devam ediyor.

Altınköprü'ye gelen Erbil Valisi Nevzat Hadi, kurtarılan Ezidileri ziyaret ederek, durumları hakkında bilgi aldı. Hadi, "Ezidileri, bu gece burada ağırlayacağız. Yarın sabah Duhok'a, kendilerini bekleyen ailelerinin yanına göndereceğiz" dedi.

Irak Parlamentosu Milletvekili Viyan Dahil de IŞİD'in bırakmasından sonra Peşmergelerin giderek Ezidileri bulundukları bölgeden aldıklarını belirtti.

Bazı Ezidiler de serbest bırakılan yakınlarını görmek için Kerkük'e geldi. Musul'un Sincar (Şengal) ilçesinden Salih Süleymani, 89 yaşındaki annesini görmek için heyecanla beklediğini söyledi. Kurtulan Ezidilerin sağlık taramasından geçirildiği bölgede bekleyen yakınlarına, peşmerge yetkilileri ve görevliler, "Bu gece misafirlerimizin sağlık işlemleri yapılacak. Burada boşuna beklemeyin" diyerek evlerine gitmelerini istediler.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler