IŞİD, Hıristiyanların evlerine el koydu

IŞİD, Hıristiyanların evlerine el koydu

IŞİD, Musul'u terkeden Hıristiyan ailelerin evlerine ve diğer eşyalarına el koyduğu iddia edildi.

BAĞDAT- Musul'u 10 Haziran'da ele geçiren IŞİD örgütü, kentte yaşayan Hıristiyanların ya vergi vermesini, ya Müslüman olmasını ya da şehri terk etmesini istedi. IŞİD kenti terk eden Hıristiyan ailelerin mallarına el koydu.

 

IŞİD’in ayrıca Musul'dan kaçan Hıristiyan aileleri, son kontrol noktasında durdurarak, araç, altın cep telefonlarına ve diğer değerli eşyalarına da el koyduğu iddia edildi. IŞİD'in, ailelere, "Sizin Musul'dan çıkmanıza izin verdik, eşyalarınızın değil" dediği öğrenildi.

 

IŞİD, dün bildiri dağıtmış, bildiride Hıristiyanlara, Musul'u terketmeleri için bugün öğleye kadar süre verdi. Hıristiyanların, Musul'da kalması için üç şarttan birini yerine getirmelerini isteyen IŞİD, şartlarını şöyle sıraladı: "Ya Müslüman olun, İslam Halifeliği devletini kabul edin ve verginizi ödeyin ya da bizimle düşmana karşı savaşın."

 

Bu tehditler üzerine Musul’daki Hıristiyan aileler dünden beri Musul'u terkediyor. Şimdiye kadar 100 aile, Musul'dan kaçarak Ninova ve Erbil'e sığındı. Kaçışların devam ettiği belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler