IŞİD içinde kavga: 17 ölü

IŞİD içinde kavga: 17 ölü

IŞİD üyesi 2 kişinin, üzerindeki bombaları patlatması sonucu, 17 örgüt üyesi öldü.

Irak'ın Enbar vilayetinde, IŞİD üyesi 2 kişinin, diğer militanlarla tartışmalarının ardından düzenledikleri intihar eyleminde 17 militanın öldüğü bildirildi.

Enbar'ın Hadise İlçe Kaymakamı Abdulhakim el-Cuğeyfi yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı Bervane nahiyesinde, Irak ordusu tarafından kuşatılan IŞİD militanlarının "psikolojik baskı" altında kaldığını ve aralarına görüş ayrılıklarının baş gösterdiğini ifade etti.

Militanlardan ikisinin, yaşanan bir tartışmanın ardından üzerindeki "bomba kuşaklarını" patlattıklarını aktaran Cuğeyfi, olayda "intihar eylemcileri" dahil 17 kişinin yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Cuğeyfi, uzun süren kuşatma nedeniyle IŞİD militanlarının çeşitli zorluklarla karşı karşıya kaldığını ve savaş uçaklarının bölgeyi sürekli bombalaması sonucunda oluşan "psikolojik baskının" örgütte tartışma ve görüş ayrılıklarına yol açtığını savundu.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı ülkede, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerinin yanı sıra Enbar'ın El-Kaim, Rave, Aneh, Ratbe ve Hadise ilçelerini ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yüzbinlerce sivilin göç etmek zorunda kaldığı belirtiliyor.

Ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sürerken, Irak ordusu ve ABD'ye ait hava unsurları, silahlı grupların kontrolündeki bölgelere hava saldırıları düzenliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler