IŞİD içinde 'tekfir' çatlağı!

IŞİD içinde 'tekfir' çatlağı!

IŞİD içinde bir grup, örgüt lideri Bağdadi ve diğer yöneticileri kafir olarak ilan etti ama hemen etkisiz hale getirildi

IŞİD içinde örgütün lideri Ebubekir El Bağdadi’yi tekfir eden Kafkasya kökenli isyancı bir grup ortaya çıktı. Hemen etkisiz hale getirilen grubun tüm elemanları Suriye’nin Rakka şehrinde tutuklandı.

İsyancı grup, müşrik olarak nitelendirdiği Suriye ve Irak halkından zekat aldığı gerekçesiyle IŞİD liderleri ve askerlerinin de müşrik olduğunu ilan etmiş ve başkaldırmıştı. Grubun IŞİD içinde silahlı bir isyan çıkarmayı hedefledikleri ileri sürülüyor.

Grubun içinde yer alan dört itirafçı, içeride çıkarmayı planladıkları isyanın detaylarını açıkladı. IŞİD güvenlik birimleri tarafından grup üyelerinin yaşadıkları yerlerde yapılan araştırmada ise bazı video görüntüleri ele geçirildi.  

Bu görüntüler ve itirafçılardan elde edilen bilgilere göre, grup küçük parçalara bölünmeyi ve örgüt içinde yayılmayı planlıyordu. Grubun ilk hedefinin IŞİD’den ayrılmak isteyenleri organize etmek olduğu anlaşıldı.

İddialara göre itirafçılardan birisi, IŞİD karşıtı koalisyonun hava saldırılarının başladığı dönemde IŞİD’in yönetim kadrosuna suikastler düzenlemeyi planladıklarını söyledi. Özgür Suriye Ordusu ve Kürt gruplarla da IŞİD’e karşı işbirliği yapmayı planladıklarını itirafa eden grup üyeleri, IŞİD yönetimini tağut olarak gördüklerini dile getirdi. İsyancı grubun Türkiye’ye kaçmak üzere iken ele geçirildiği belirtiliyor.

IŞİD içinde zaman zaman tekfir hareketleri ortaya çıkıyor. Daha önce Ebu Abdurrahman el Hicazi adında bir IŞİD üyesi “Irak İslam Devletine Karşı Açık Deliller” adında bir kitap yazarak Ebubekir el Bağdadi ve örgütün Savaş Bakanı Mısırlı Ebu Hamza el Muhacir’i küfürle suçlamıştı.

IŞİD tarafından kurulan mahkeme, yaklaşık bir yıl önce, Bağdadi’yi tekfir ettiği için Ebu Ömer el Kuveyti isimli bir yönetici hakkında idam cezası vermişti.

Dünyabülteni

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.