IŞİD Irak Ordusunu 100 İntihar Bombacısı ile Tehdit Etti

IŞİD Irak Ordusunu 100 İntihar Bombacısı ile Tehdit Etti

Irak ordusu, Curf el-Sakhar'ı IŞİD'in elinden geri alırken yeni hedefin Felluce olacağı açıklandı. IŞİD 100 intihar bombacısı ile kenti koruyacağını duyurdu.

Irak Ordusu son günlerde, ülkede ikinci büyük kent Musul dahil birçok bölgenin kontrolünü ele geçiren IŞİD militanlarına karşı ilerleme sağladı. Merkez hükümete bağlı güçler, dün IŞİD'in ikmal hatlarına bakan bir dağın yamacındaki dört köyü ele geçirdi.

Operasyon, IŞİD'e karşı son dönemdeki en büyük başarılardan biri olurken, yeni hedefin Enbar eyaletindeki Emriyat el-Felluce kenti olacağı belirtiliyor. IŞİD ise Emriyat el-Felluce'yi intihar bombacıları ile savunacağı tehdidinde bulundu.

IŞİD'İN GİZLİ TÜNELLERİNİ BULDULAR

Şii milislerin desteğini alan ordu güçleri, cumartesi IŞİD'in kontrolünü kırmayı başarmıştı. Aylarca süren çatışma sonucunda ordu güçleri Bağdat'ın güneyindeki Curf el-Sakhar'ı, Kürt Peşmerge güçleri ise kuzeydeki Zumar'ı geri aldı. Iraklı yetkililer, IŞİD'in Curf el-Sakhar'a çıkan gizli çöl tünelleri aracılığıyla ülkenin batısından militan ve silah ikmali yaptığını belirtti. Şimdi hükümet güçleri bu ağı yok edebilecek.

KÖYDEKİ EVLERE BUBİ TUZAKLARI

Ordu güçleri cumartesi Kerkük'e 100 km uzaklıkta bulunan Himreen Dağları çevresine saldırı başlatmıştı. Dün ise bu bölgedeki dört köy ele geçirildi. Reuters'a konuşan yetkililer, operasyonun güçlükle ilerlediğini; zira IŞİD militanlarının köylerdeki evlere bubi tuzakları kurduklarını, yol kenarlarına da bombalar gizlediklerini söyledi. Binbaşı Ahmed Numan, "Yavaş ilerlemeye karar verdik. Karada kontrolü sağladık, izleme kuleleri kurduk, patlayıcıları temizledik ve silahlı adamların geri gelmesini engellemek için kum bariyerleri inşa ettik." dedi.

PEŞMERGE AYLARDIR 2 KENTİ ELE GEÇİRMEYE ÇALIŞIYOR

Operasyon, Celavla ve Saadiye kasabalarını kontrol eden IŞİD militanlarını izole etme ve Bakuba kentinin kuzeydoğusunda ele geçirdikleri alanlar ile bağlantılarını kesme amacı taşıyor. Peşmerge aylardır Bağdat'ın kuzeydoğusunda bulunan Celavla ve Saadiye'yi ele geçirmeye çalışıyor.

FELLUCE'DE KUŞATMAYI KIRMAYA HAZIRLANIYORLAR

Irak ordusunun bir sonraki büyük operasyonunun Sünni nüfuslu Enbar eyaletindeki Felluce'ye yapılması planlanıyor. Bağdat'ın yalnızca 40 km batısında olan Emriyat el-Felluce, haftalardır IŞİD kuşatması altında. Güvenlik güçleri, ordunun kuşatmayı kırmaya hazırlandığını belirtti. Reuters'a konuşan yetkililer, "Emriyat el-Felluce'den iyi haberlerin beklendiğini" söyledi.

IŞİD, 100 İNTİHAR BOMBACISI HAZIRLIYOR

Kentin yakınlarındaki Felluce kentinden hoparlörlerle anons yapan IŞİD liderleri ise, militanlarına kentin düşmeyeceği yönünde güven vermeye çalıştı. Reuters'a konuşan Felluceli bir kaynağa göre IŞİD emirleri, ''Kormayın. Curf el-Sakhar'da olanlar yüzünden endişe etmeyin. Mücahitler geri dönecek. Neşelenin. Emriyat el-Felluce savaşı için 100 intihar bombacısı hazırlanıyor. Gerekirse daha fazlası da var'' anonsunu yaptı. Enbar'da bulunan Felluce kenti ise 4 Ocak'tan bu yana IŞİD'in kontrolünde.

(Kaynak: Milliyet)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler