“IŞİD Musul’dan çekiliyor” iddiası

“IŞİD Musul’dan çekiliyor” iddiası

Musul’u ele geçirdikten sonra hilafet devleti ilan eden IŞİD’in Musul’dan çekilmeye başladığı öne sürüldü.

Kurdpress haber ajansına demeç veren Kürdistan Yurtseverler Birliğinin Musul Temsilcisi Gıyas Surçi, Musul’dan çekilmekte olan IŞİD’in kentteki devlet binalarını bombalarla tahrip etmekte olduğunu söyledi.

Peşmerge güçleri ile IŞİD arasındaki çatışmaların birçok cephede dört gündür durduğunu belirten Gıyas Surçi, “Elimize ulaşan güvenlik raporlarına göre IŞİD militanları birkaç gündür bazı şahısların ve yetkililerin evlerini ve devlet binalarını bombalarla yıkıyor. Bu da son dönemlerde yapılan operasyonlardan dolayı bu grubun ağır bir yenilgi aldığını gösteriyor” dedi.

Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin Musul Temsilcisi Gıyas Surçi, IŞİD militanlarının morallerinin eskisi gibi olmadığını belirterek “İşgal ettikleri yerlerdeki güçleri kırıldı, şu an bölgeden çekiliyorlar, bu yüzden de çekildikleri yerlerdeki binaları yıkıyorlar” dedi.

Öte yandan IŞİD’in bugün Kerkük’ün batısındaki bir köyden 50 kişiyi kaçırdığı bildirildi. Havice’ye bağlı Sünnilerin yaşadığı Tel Ali köyüne baskın düzenleyen militanların köydeki 15 aracı da gasp ederek beraberinde götürdüğünü belirten görgü tanıkları, IŞİD’in bölgedeki güçlerine komuta eden Hişam Hüseyin Ali Hanzal adlı şahsın daha önce Irak güvenlik güçleri tarafından tutuklandığını; ancak cezaevinden kurtarıldığını ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.