IŞİD Ramadi’yi ele geçirdi

IŞİD Ramadi’yi ele geçirdi

IŞİD Ramadi'de Vilayet Meclisi binası, Enbar Polis Merkezi, Vali Suhayb el-Ravi'nin ofisi ve diğer hükümet binalarıyla devlet memurlarının ikamet ettiği lojmanların kontrolünü ele aldı.

IŞİD’in Irak'ın Enbar vilayetinin idari başkenti Ramadi'deki hükümet binalarını işgal etti.

Rûdaw’ın edindiği bilgilere göre, IŞİD Ramadi'de Vilayet Meclisi binası, Enbar Polis Merkezi, Vali Suhayb el-Ravi'nin ofisi ve diğer hükümet binalarıyla devlet memurlarının ikamet ettiği lojmanların kontrolünü ele aldı.

Örgütün ele geçirdiği binalara bayraklarını astığı ve yaşanan çatışmalarda birçok güvenlik görevlisinin öldürdüğü belirtildi.

Irak Parlamentosu Başkanı Selim el-Cuburi, basına yaptığı açıklamada, IŞİD’in Ramadi'yi ele geçireceği ve kentin düşeceği uyarısında bulundu.

Cuburi, IŞİD’in kentteki hükümete ait binaları kontrol etmeye başladığını ifade ederek, Bağdat yönetimi ve koalisyon güçlerine Enbar'daki birliklere hava ve karadan acil yardım yapma çağrısı yaptı.

Cuburi, sözkonusu kentin düşmesinin ülkenin milli güvenliği için büyük risk taşıdığını ve bunun devlet için ciddi bir darbe oluşturacağını dile getirdi.

Öte yandan, Enbar İl Meclisi Başkanı Sabah Kerhut, örgütün kentteki Cemiyet, Elbu İlvan, Teyle ve 17'nciCadde gibi bölgeleri ele geçirdiğini duyurarak, aralarında güvenlik güçlerinin de olduğu 17 kişiyi idam ettiğini belirtti.

Kentte IŞİD mensuplarıyla güvenlik güçleri arasında çatışmaların devam ettiği bildiriliyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.