IŞİD Rehin Aldığı Pilotu Diri Diri Yakmakla Tehdit Etti

IŞİD Rehin Aldığı Pilotu Diri Diri Yakmakla Tehdit Etti

IŞİD taraftarları, Rakka kentinde esir düşen Ürdünlü pilot Üsteğmen Muat Safi el Kasiyeşbi'nin başının kesilmesi yerine diri diri yakılmasını istiyor.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları, önceki gün Suriye'nin Rakka kenti üzerinde düşürüldüğü öne sürülen Ürdün Hava Kuvvetleri'ne ait F-16 savaş uçağının pilotu Üsteğmen Muat Safi el Kasiyeşbi'ye ne yapacaklarını tartışıyor.

DİRİ DİRİ YAKMAKLA TEHDİT ETTİLER

IŞİD taraftarları, 26 yaşındaki esir pilotun, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırılarına katıldığı için başının kesilmesinden çok daha ağır bir cezaya çarptırılması gerektiğini öne sürerek, militanlara genç pilotu diri diri yakmaları çağrısında bulunuyor. El Kasiyeşbi için önerilen ikinci infaz şekli ise, operasyonun başlamasından bu yana katıldığı 15 hava saldırısına karşılık ayağından kafasına kadar 15 kez vurulması.

15 MİLYON DOLAR FİDYE İSTEDİLER

Kimi IŞİD taraftarları ise, Ürdün yönetiminin El Kasiyeşbi'nin gerçekleştirdiği 15 saldırıya karşılık 15 milyon dolar fidye ödemesini, hapishanelerinde tutulan tüm IŞİD üyelerini ve destekçilerini serbest bırakmasını ve IŞİD'e karşı kurulan uluslararası koalisyondan derhal ayrılmasını istiyor. Ürdün'ün talepleri karşılamaması halinde El Kasiyeşbi'nin en ağır şekilde cezalandırılacağı belirtiliyor.

IŞİD yanlısı sitelerde çıkan haberlerde, halkın 'Hepimiz Muat'ı boğazlamak istiyoruz' kampanyasına destek verdiği iddia edilirken, koalisyon saldırılarında eşlerini ve çocuklarını kaybeden annelerin Ürdünlü pilotun yakılmasından yana oldukları kaydedildi.

"SAVAŞIMIZ SÜRECEK"

Ürdün yönetimi ise, IŞİD militanlarının Üsteğmen El Kasiyeşbi'yi infaz tehditlerine karşın, koalisyon operasyonlarına desteklerinin süreceği mesajını verdi. Ürdün Medya İşleri Bakanı Muhammed Momani, devlet televizyonundan yayınlanan açıklamasında, "ABD öncülüğündeki koalisyona girerken, esirler ya da şehitler gibi kayıplarımızın olacağını biliyorduk. Bu yüzden teröre karşı vatanımızı korumayı sürdüreceğiz" diye konuştu.

ZAFER TURU ATTILAR

IŞİD militanları, önceki gün Ürdünlü pilotun esir düşmesinin ardından Suriye'de kontrolleri altındaki kentlerde kalabalık konvoylar halinde kutlama turları attılar.

AĞABEYİ YALVARDI

El Kasiyeşbi'nin ağabeyi Cavit, IŞİD militanlarından kardeşinin canını bağışlamalarını istedi. Ağabey El Kasiyeşbi, yerel medyaya verdiği demeçte, "Kardeşim yanında Kuran-ı Kerim olmaksızın uçmazdı. Her gün namazını kılan mümin bir kişidir. O sadece ordunun ona verdiği ve reddedemeyeceği emirleri yerine getiriyordu. Size yalvarıyorum, lütfen onu serbest bırakın" diye konuştu. Muhalefetteki Müslüman Kardeşler hareketi de, IŞİD'in en kısa zamanda esir pilotu serbest bırakmasını ümit ettiklerini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.