IŞİD sınır boyunca hendek kazarak mayın döşüyor

IŞİD sınır boyunca hendek kazarak mayın döşüyor

Gaziantep’in Karkamış ilçesinin karşısında bulunan Suriye’nin Halep kentine bağlı Jarabulus bölgesinin kontrolünü elinde bulunduran IŞİD, dünden bu yana sınır boyunca hendek kazarak mayın döşüyor.

Suriye’nin Jarabulus kenti arasındaki sınır bölgesine iş makineleri ile hendek kazarak mayın döşeyen IŞİD, bu günde bölgede sabah saatlerinden itibaren hendek kazmaya devam etti.

IŞİD’in Türkiye tarafından gelebilecek zırhlı araçların geçişini engellemek amacıyla hendek kazdığı tahmin ediliyor.

Suriye’nin sıfır noktasında sınır boyunca iş makineleri ile hendek kazarken, elinde silah olan IŞİD militanları ise etrafın kontrolünü sağlıyor. Karkamış tarafında bulunan gümrük kapısı boyunca askeri hareketlilik yaşanıyor. 

Bölgede herhangi bir çatışma yaşanmazken IŞİD’liler bir taraftan hendek kazarken, diğer taraftan ise araziye indirdikleri mayınları kazmayla toprağın altına yerleştiriyor.

Gümrük kapısında bekleyen çok sayıdaki ulusal ve yerel basın mensuplarının askeri bölgede görüntü almasına ise izin verilmiyor.

Dünden itibaren başlatılan hendek kazma çalışmaları Jarabulus kentine doğru ilerlerken, hendeğin sınır hattı boyunca Fırat Nehri'ne kadar kazılacağı belirtiliyor.

Ayrıca Suriye gümrük kapısında daha önce IŞİD ile Özgür Suriye Ordusu arasında yaşanan karşılıklı çatışmadan sonra boşaltılan tren garı yanındaki sıfır noktada  dalgalanan IŞİD bayrağı ise dikkat çekiyor.

Karkamış halkı IŞİD bayrağının yaklaşık 2 yıldan bu yana Karkamış’a yakın bölgelerde dalgalandığını, IŞİD militanlarının sürekli sınır boyunda mevzilendiğini ve kontrollü bir şeklide bölgede gezdiklerini gördüklerini belirterek, geceleri uyuyamadıklarını ve son iki yıldır sınırın diğer tarafında bazen yaşanan çatışmalardan ürktüklerini dile getiriyorlar.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.