IŞİD'den Kürd kökenli üyelerine infaz!

IŞİD'den Kürd kökenli üyelerine infaz!

ABD'nin ve Peşmerge güçlerin saldırılarıyla Musul'a doğru geri çekilen IŞİD, ajan olmakla suçladığı Kürt üyelerini kurşuna diziyor.

Irak Kürdistan bölgesindeki Kürt internet sitelerinin Kürdistan Bölge Diyanet İşleri Bakanlığına dayandırdığı haberde, IŞİD’in Kürt güçlerine karşı gerilemesinden kendi içindeki Kürtleri sorumlu tuttuğu belirtildi. Örgütün bu nedenle Kürd kökenli militanlarına güvenmediği bu nedenle bazılarını infaz ettiği ileri sürüldü.

Kürdistan Bölge Diyanet İşleri Bakanlığı Sözcüsü Meriwan Nakşibendi, 2014 yılının ilk sekiz ayında, Kürdistan Bölgesi’nden yakaşık 100 kişinin IŞİD’e katıldığını ancak bu konuda şimdiye kadar hiç bir kurum tarafından resmi bir inceleme ve açıklamanın yapılmadığını söyledi.

31 ÜYESİNİ ŞÜPHE DUYDUĞU İÇİN İNFAZ ETTİ

Basnews’e konuşan Meriwan Nakşibendi, IŞİD’in özellikle Kürdistan Bölgesi’ne saldırılarının ve aldığı darbelerin ardından kendi saflarında yer alan Kürd kökenli üyelerine karşı güvensiz yaklaştığını ve şüphelendiği üyelerini infaz ettiğini iddia etti. Nakşibendi, IŞİD’in Sincar saldırılarının ardından 13, geçen Cuma günü ise 18 Kürt üyenin şüpheli sıfatı ile infaz edildiğini söyledi.

''KÜRTÇE KONUŞMALARI YASAKLANDI''

Nakşibendi, IŞİD’in öldürdüğü Kürt militanların, Kürdistan Bölgesi güvenlik güçlerine IŞİD’in kaldığı yerleri bildirdiği ve sonrasında ABD savaş uçakları tarafından bu bölgelerin bombalandığını ifade etti. Bu saatten sonra IŞİD’in Kürt elemanlarına güvenmediğini belirten Nakşibendi “Her ne kadar Mahmur, Guver, Celevla ve diğer bölgelerde peşmergeye karşı savaşan 13 Kürt IŞİD’li öldürülmüşse de örgüt Kürt savaşçılarına güvenmiyor ve onları gözler önünde toplu katlediyor” dedi. Nakşibendi, IŞİD'in Kürt savaşçıların birlikte gezmelerini engellediği ve kendi aralarında Kürtçe konuşmalarını ise yasakladığını kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.