IŞİD’den uluslar arası koalisyona tehdit

IŞİD’den uluslar arası koalisyona tehdit

IŞİD’in Amerika liderliğinde kurulan uluslar arası koalisyonu destekleyen ülkelere saldırı başlatma tehdidinde bulunduğu bildirildi.

El Vatanu’l Arabi gazetesinin haberine göre IŞİD bir sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla yayımladığı bildiride örgüt, kendisine karşı kurulan uluslar arası koalisyonu destekleyen ülkelerde zincirleme eylemler başlatacağını ifade etti.

Kendisine karşı kurulan koalisyonu yeneceğini öne süren örgüt bildirisinde, uluslar arası koalisyon üyelerine hitaben “İslam Devleti, sizin kininize, komplolarınıza ve tehditlerinize rağmen sonsuza kadar var olacaktır. Biz Allah’ın askerleriyiz, batıl yok oluncaya kadar yolumuza devam edeceğiz; çünkü bizim yolumuz doğru yoldur ve sonunda İslam bayrağını dalgalandıracağız” ifadesine yer verdi.

Kendi üyelerinden de bombalama ve kafa kesme eylemlerine devam etmesini isteyen örgüt, “Büyük Şam’ın Avrupa ve Hıristiyanlara karşı kahramanlıklarının yakın olduğunu” söyledi.

Örgütün bildiriyle birlikte yayımladığı videoda İsrail, Amerika, İngiltere, Almanya ve Suudi Arabistan bayraklarının karşısında IŞİD bayrağına yer verilerek “Bu büyük savaş yakında Şam’da başlayacak ve İslam Devleti bundan zaferle çıkacak” denildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.