İskenderun’da Şehadet Gecesi etkinliği düzenlendi

İskenderun’da Şehadet Gecesi etkinliği düzenlendi

Şubat ayının şehadet ayı olarak değerlendirilmesi münasebetiyle Hatay'ın İskenderun ilçesinde "Şehadet Gecesi" etkinliği düzenlendi.

İskenderun İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İLİM DER) tarafından düzenlenen "Şehadet Gecesi" etkinliğinde şehadet makamının yüceliği anlatılırken İslam şehitleri hayırla yâd edildi. 

İskenderun Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından kısa bir selamlama konuşması yapan İskenderun İLİM DER Başkanı Halil Duvarcı, şehadet makamının sözden ziyade hareketin bir meyvesi olduğunu vurguladı.

İslam şehitlerinin ölüler olmadığını ve Allah katında rızıklandırıldığını ifade eden Duvarcı, her Müslümanın mutlaka şehadeti arzulaması gerektiğini, kendilerinin de İLİM DER olarak böyle bir şuurla "Şehadet Gecesi" etkinliğini düzenlediklerini söyledi.

Geceye konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş, sözlerine İslam önderleri ve şehitlerini yâd ederek başladı.

Kur'an-ı Kerim'de Hz Yahya'nın hayırla yâd edilen bir şehit olduğuna işaret eden Göktaş, Hz Yahya aleyhi selamın mücadelesi ve şehadetini ibretleri ile anlattı. Şeyh Ahmed Yasin ve Abdulaziz Rantisi gibi günümüzün şehit önderlerinin mücadeleleri ve şehadet arzularını da dillendiren Göktaş, ölünecekse böyle şerefli bir şekilde can verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

6-8 Ekim olaylarında Diyarbakır'da fakirlere kurban eti dağıtırken şehit edilen Yasin Börü ve arkadaşlarının şehadetlerini de tebrik ederek sözlerini sürdüren Göktaş, Aziz ve Züntikam olan Allah'ın bu gençlerin intikamını mutlaka alacağına inandığını ifade etti.

İslam'da cihad ve şehadet anlayışının nasıl olması gerektiğini de anlatan Göktaş, "Hz Resulullah'ın en önemli özelliklerinden birisi, ashabı ve ümmetine çok merhametli idi ve onları öyle korurdu ki onların ayaklarına diken batmasını dahi istemezdi. İslam tarihine bir bakın, 23 yılda dünyanın en büyük medeniyetini kuruyor. Bir din getiriyor, bir devlet oluyor, iki imparatorluğa kafa tutuyor. Arap Yarımadası'nın tümünü fethediyor. Yapılan savaşlarda şehitler ve kâfirlerin ölüsü de dâhil inanın sayı 700 küsuru geçmiyor. İşte bu zaferin büyüğüdür. O Peygamber, ashabına ve insanlara öylesine merhametliydi." dedi.

Müslüman'ın Müslüman'a canının ve kanının haram olduğunu vurgulayan Göktaş, böyle bir fitne ortamının ancak kâfirlerin işine geleceğini ve onları sevindireceğini söyledi.

Âlimlerin de aynı zamanda şehadet önderleri olması gerektiğini ifade eden Göktaş, "Bu işin içinde ulema olacak. Ulemanın olmadığı yolda ölmemeye çalışın." diye tavsiyede bulundu. Göktaş, "Allah-u Teâlâ bizim şehadetimizi dinin yükselmesine küfrün de zelil olmasına vesile eylesin." şeklindeki duasıyla konuşmasını sonlandırdı.

Grup Kervan'ın şehadet ve şehit konulu ezgilerini seslendirdiği program, şehitlerin mesajlarının anlatıldığı sinevizyon gösterimi ve yapılan dua ile sona erdi.  (Fırat Arslan - İLKHA)






















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.