İskenderun’dan Mursi ve arkadaşlarına destek-foto

İskenderun’dan Mursi ve arkadaşlarına destek-foto

İskenderun Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu Mısır’da Mursi ve arkadaşlarına verilen idam cezalarını yaptığı basın açıklaması ile kınadı.

İskenderun Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu, Mısır’da cunta mahkemesi tarafından Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve arkadaşlarına verilen İdam cezalarını kınamak için bir basın açıklaması düzenledi.

Cuma namazı çıkışı Kaptan Paşa Camii önünde bir araya gelen grup, hep bir ağızdan “Kahrolsun Sisi seninleyiz Mursi”, “ Gevşeme üzülme Allah bizimle” ve “Kahrolsun Amerika ve israil” sloganları attı.

Platform adına basın açıklamasını okuyan Ahmet Yetim, verilen idam kararlarının cunta ve işbirlikçilerinin sonunu getireceğini söyleyerek, “Mursi ve arkadaşları mahkeme tarafından, Filistin davasına sahip çıkan Müslüman bir ülke adına casusluk yapmakla suçlanmış. Hamas ve Hizbullah’la işbirliği yaparak Gazze’ye silah sokmak ve ayrıca Vadi’n-Natrun Hapishanesi Olayı’nda Hüsnü Mübarek döneminde zindana atılan Hamas ve Lübnan İslami Direnişi üyelerinin kaçmalarına yardım etmekle suçlamalar var. Bu kararın siyonist israil ve Amerika’yı razı etmek için alınmış hukuk dışı ve siyasi bir karar olduğunu açıkça göstermektedir. Mursi’nin iktidardan alaşağı edilmesinin tek sebebinin Gazze’ye yönelik ambargoyu delerek Filistin davasına sahip çıkmaya çalışması olduğu ve bunun da Büyük Şeytan Amerika ve israil’i rahatsız ettiği artık gün gibi ortadadır.” dedi.

Yetim, “Amerika, israil ve onların bölgedeki işbirlikçileri binlerce Mursimizi darağaçlarında sallandırsalar da, ne yaparlarsa yapsınlar Filistin ve Kudüs davası er geç zafere ulaşacak ve gayri meşru siyonist israil rejimi ortadan kaldırılacaktır.” ifadelerini kullandı.

Yetim son olarak, “İskenderun Mısır Halkı ile Dayanışma Platformu olarak bu kararın hükümsüz olduğunu ilan ediyor. Bu kararı ve bu kararı alanları şiddetle kınıyoruz. Bu zalimce karardan dönülmesi için İslam ülkelerini, İslam İşbirliği Teşkilatını ve tüm insan hakları örgütlerini bir an önce harekete geçmeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.     (Fikret Kavgalı-İLKHA)

  






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler