İŞKUR alımları pansuman niteliğindeki adımlardır

İŞKUR alımları pansuman niteliğindeki adımlardır

Esnaf ziyareti sonrası konuşan HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı İdris Ağırbaş, İŞKUR alımlarıyla pansuman niteliğindeki adımlardan ziyade, çeşitli yatırımlarla vatandaşa sürekli iş imkânı sağlanması gerektiğini söyledi.

Genç'te esnaf ziyaretinde bulunan HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı İdris Ağırbaş, esnafı ziyaret etti. Esnafın sorun ve sıkıntılarını dinleyen Ağırbaş, ziyaretlerin akabinde edindikleri bilgileri yetkili makamlara ileteceklerini söyledi.

Genç halkının ve esnafının ekonomik durumu ile ilgili konuşan Ağırbaş, "Fırsat buldukça esnaf ziyaretleri yapıyoruz. Son dönemde yükselen fiyatlarla beraber vatandaşın alım gücü oldukça düşmüştür. Gencin, devletin çeşitli kurumlarında çalışan memur maaşına endeksli bir ekonomik yapısı var. Devlet kademelerinde iş imkânı bulamayan vatandaşlar ya şehir dışına göçüyor ya da çok düşük ücretler karşılığında özel sektörde çalışıyor. Devletin kaynak aktarımında bu durumu görüp, ilçemizin zenginliklerini sermayeye dönüştürecek adımlar atması lazım." dedi.

Ayrıca son dönemde Bingöl merkez ve ilçelerinde yapılan İŞKUR alımlarına da değinen Ağırbaş, ''İŞKUR'a iş bulmak için başvuran ciddi bir kitle var. İŞKUR illerin ve ilçelerin işsizlik raporlarını hükümete ileterek, hükümetin sosyal ekonomik alanda atacağı adımlara ışık tutması lazım. Son yapılan İŞKUR alımları pansuman niteliğindeki adımlardır. Yapılması gereken ise ciddi yatırımlarla vatandaşa sürekli iş imkânı sağlayıp sorunu kökten halletmektir." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler