İŞKUR öğrencileri çalışma hayatına hazırlıyor

İŞKUR öğrencileri çalışma hayatına hazırlıyor

Batman İŞKUR İl Müdürlüğünce meslek liseleri, genel liseler ve ortaokulların son sınıf öğrencilerine yönelik ‘Meslek Tanıtım Seminerleri” başladı.

Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, iş ve meslek danışmanları tarafından düzenlenen ‘Meslek Tanıtım Seminerleri” başladı.

Batman İŞKUR Müdürlüğünde görevli iş ve meslek danışmanları tarafından meslek liseleri, genel liseler ve ortaokulların son sınıf öğrencilerine yönelik yapılan ve eğitim-öğretim yılı boyunca devam edecek olan seminerler ile meslek seçmenin önemi, iş arama becerileri ve benzeri konularda öğrencilerin çalışma hayatına donanımlı girmelerinin amaçlandığı belirtildi.

Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Besim Eviz yaptığı açıklamada; rekabet ortamında iş aramanın önemine, donanımlı bir şekilde işgücü piyasasına hazırlanmanın gerekliliğine dikkat çekerek iş hayatında teorik bilgilerin tek başına yeterli olmadığının altını çizdi.

Eviz, “Danışmanlarımız tarafından gerçekleştirilecek olan eğitim kurumu ziyaretlerinde, öğrencilerimize işgücü piyasası hakkında bilgilendirme yapılacak ve iş aramada detaylı ve profesyonel destek verilecektir. Bu saha çalışmamız profesyonel anlamda ‘uygun işe uygun eleman’ temini için önemli bir katkı sunulmuş olacaktır. Lise ve dengi okullarımızda ‘iş arama becerileri semineri’ ortaokullarımıza yönelik ise ‘iş hayatına hazırlık ve meslek tanıtım seminerleri’ ile öğrencilerimiz çalışma hayatı açısından daha donanımlı hale gelecektir.” dedi.

Konuşmasının devamında Eviz şunları söyledi: “Ayrıca bu çalışma sayesinde öğrencilerimize kurumumuz tarafından uygulanan mesleki yönelim test bataryası da tanıtılmaktadır. Mesleki yönelim bataryasını uygulama amacı; kişilerin ilgilerini, yönelimlerini, becerilerini fark ederek geliştirmelerini desteklemek ve böylece mesleki alternatiflerini görerek tercihlerini netleştirmelerine yardımcı olmaktır. Bu araç, bireylerin farklı meslekleri ve kendi kişisel özelliklerini tanımaları ve kendileri için en uygun mesleği bulabilmelerini hedeflemektedir. Bu çalışmalarımızın öğrencilerimize olumlu katkı sağlamasını diliyorum.”(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.