İŞKUR’dan iş  kuracak engellilere 36 bin TL hibe

İŞKUR’dan iş kuracak engellilere 36 bin TL hibe

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, kendi işlerini kurmak isteyen en az yüzde 40 oranında engelli olan kişilere İŞKUR tarafından toplam 36 bin TL karşılıksız hibe desteği verileceğini açıkladı.

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, “ İŞKUR tarafından engelli çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan kendi işini kurmak isteyene ve en az yüzde 40 oranında engelli olan kişilere toplam 36 bin TL hibe verecektir. Konu ile ilgili paydaş kuruluşlardan oluşan Komisyon tarafından değerlendirilen başvurular sonunda, başarılı bulunan projelere karşılıksız hibe verilerek engellilerin kendi işlerinin patronu olması sağlanacaktır.” dedi.

 

Kimler Proje Hazırlayabilir?

İŞKUR Genel Müdürlüğü, karşılıksız hibe desteğinden yararlanmak için gerekli olan şartları  tarafından şu şekilde açıkladı:

- Projeler, İŞKUR internet sayfasında (www.iskur.gov.tr) yer alan “Başvuru Rehberi”ndeki esaslara göre hazırlanacaktır.

- Proje hazırlayacak engellilerin kuracakları işin konusu ile ilgili mesleki belgesi (diploma, sertifika ve benzeri) veya girişimcilik eğitim sertifikası olması gerekiyor. Ayrıca engellilerin kurulacak işin olduğu il sınırları içinde ikamet etmeleri şart koşuluyor.

- Engelli bireylerin fiili olarak kendilerinin işbaşında olacakları projeler desteklenecek olup, engelli birey adına sadece vasi olanların kendileri için iş kurmayı amaçlayan projeler ile, halen engelli birey tarafından işletilen faal işletmelerin geliştirilmesine yönelik projeler desteklenmeyecektir.

- Ayrıca emekli olan engellilerin proje başvuruları kabul edilmeyecektir.

 

Hangi alanlarda destek verilecek?

 

Kurulacak işyerine aşağıdaki destekler verilecektir:

- Kuruluş işlemleri desteği: İşyeri kuruluşu için yapılan resmi işlemler, onaylar, izinler, ruhsatlar gibi masraflar için en fazla 2 bin TL.

- İşletme gideri desteği: Kurulan işletmeye 12 ay boyunca fatura karşılığı olmak üzere işletme giderlerinin (su, elektrik, iletişim, ısınma) en fazla yüzde 60’ını geçmeyecek şekilde, yıllık toplamda en fazla 4 bin TL.

- Kuruluş desteği: İşletmenin kuruluşundan itibaren 12 ay boyunca fatura karşılığı olmak üzere işletmenin temel faaliyet alanı ile ilgili makine, teçhizat, yazılım, donanım, sarf malzemesi, ofis malzemesi gibi maliyetler için en fazla 30 bin TL.

Başvuru Yeri ve Son Başvuru Tarihi

Hazırlanacak projelerin, 28 Haziran 2015 tarihi akşamına kadar bütün illerde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine istenilen bilgi ve belgelerle birlikte, elden veya posta ile teslim edilmelidir.

81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri veya Hizmet Merkezlerinden veya 444 75 87 numaralı telefondan ayrıntılı bilgi alınabilir.

 

İŞKUR Genel Müdürlüğünün açıklamasında şu önemli hatırlatmaya da yer verildi:”Destek verilen proje kapsamında kurulan işletmenin kuruluş tarihinden itibaren en az 2 yıl fiili olarak faaliyetine devam etmesi şart olup aksi durumun tespiti halinde kuruluş desteği olarak yapılan ödemeler yasal faizi ile birlikte geri alınacaktır.”  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler