İslam Âlimlerinden İslam ümmetine vahdet çağrısı

İslam Âlimlerinden İslam ümmetine vahdet çağrısı

Peygamber Sevdalıları Platformu’nun Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda düzenlediği ‘Peygambere Saygı’ mitingine katılan İslam âlimleri, Müslümanların küfür karşısında yekvücut olması gerektiğini belirttiler.

Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır il Koordinatörlüğü’nün Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda düzenlediği ‘Peygambere Saygı’ mitingine katılan İslam âlimleri, Bütün dünya Müslümanlarının küfür orduları karşısında birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini ifade etiller

.

Peygamber Sevdalıları Platformu’nun Diyarbakır istasyon Meydanı’nda düzenlediği ‘Peygambere Saygı’ mitingine 100 binlerce insanın yanı sıra birçok İslam âlimi de katılarak Peygamber Efendimize ve İslam’ın şiarlarına yapılan hakarete karşı seslerini yükselttiler.

 

“Diyarbakır Peygamber sevgisini ispat etmiştir”

Diyarbakır’ın Peygamber Efendimize olan sadakatini defalarca ispat ettiğini belirten Mehmet Göktaş Hoca, “Burası Diyarı Muhammedidir, Diyarı İslam ve Diyarı İmandır. Bu Sloganik bir söylem değildir. Bunu Allah’u Teâlâ gösterdi ve gösterecek. Yani tarih boyunca İslam’ın Mekke ve Medine den sonra bazı merkezleri olmuşa bugün özellikle son 10 yıldan itibaren yeryüzünün en büyük İslam merkezlerinden birinin Diyarbakır olduğunu bu Müslümanlar defalarca ispat etmiştir. Allah bunun karşılığını verecektir. Defalarca imanını ve peygambere olan muhabbetini haykıran bu şehre gösterecektir. Bunu yaşayan herkes gösterecektir” sözlerini kullandı.

 

“Dökülen kanların hesabı verilecektir”

Dünyaya huzur ve barış getireceğiz diye insanların Hz. Peygamber’e hakaret ettiklerini belirten Mardin Yeşilli imamlarından M.Emin Çiftçi Hoca, “Buralara huzur getireceğini söyleyenler gittikleri her yerde kan döktüler. Bu kanın içinde boğulacaklar. Ey müşrikler ümmettin yetimleri bir gün birleşecek ve döktüğünüz kanın hesabını size soracaktır. Hz.Ebubekirin sadakati, bir gün ortaya çıkacaktır. Hz. Ömer ve Hz. Hamzalar bir gün dirilecek ve bu dünyada yaptığınız zulmün, Irak ve Suriye’de yetim bıraktığınız insanların kanı ve feryadında boğulacaksınız. Allah dünyada mazlumların Kıyameti koparken zalimlere rahat vermesin. Allah Muhammedi’lere sahip çıkacak ve onları üstün kılacaktır. Cenabı Hak birliğimizi beraberliğimizi daim etsin. Bu programı icra edenlerin mükâfatını versin” şeklinde konuştu.

 

“Canımızla, Malımızla Peygamberimize sahip çıkmalıyız”

Peygamber Efendimize sahip çıkmanın bütün Müslümanların vazifesi olduğunu ifade eden bölgemiz âlimlerinden Molla Abdulküddüs Yalçın, “Biz Peygamber Efendimize olan sevgimizi her zaman göstermeliyiz. Bu dünyanın her tarafında böyle olması lazım. Biz Müslümanlığımızı bu şekilde göstermemiz lazım. Bu şekilde küfrün karşısında birlik ve beraberliğimizi de göstermiş oluyoruz. Bu dini bir vecibedir. Her zaman bizim bu tür şeyleri yapmamız lazım. Müslümanlar mallarıyla, Canlarıyla ve evlatlarıyla fedakâr olmalılar. Bu bizim vazifemizdir her zaman bunu yapmamız lazım” diye konuştu. (Hamza Adıyaman-Ali Fidancı/İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.