"İslam Almanya'ya ait değildir"

"İslam Almanya'ya ait değildir"

Almanya İçişleri Bakanı, İslam’ın Alman kültürüne uygun olmadığını, Almanya’da Hristiyanlığın hâkim olduğunu söyledi.

Almanya İçişleri Bakanı Seehofer, Bild gazetesine verdiği ropörtajda, "İslam’ın Alman kültürüne uygun olmadığını, Almanya’da Hristiyanlığın hâkim olduğunu söyledi."

Federal İçişleri Bakanı Horst Seehofer yeni görevine başladıktan bir gün sonra verdiği ilk demecinde İslam’ın Almanya’ya ait olmadığını dile getirdi. Bild gazetesine konuşan Seehofer, İslam dininin Almanya’nın bir parçası olup olmadığı şeklindeki soruya, “Hayır, İslam Almanya’ya ait değildir. Almanya Hristiyanlık kültürüyle yoğrulmuştur.” şeklinde cevap verdi.

Alman toplumunun Hristiyan değerler üzerine kurulu olduğunu söyleyen Bavyera eyaleti eski Başbakanı, “Müslümanlar bizimle yaşamak zorundalar. Bu kendi geleneklerimizden ve görgü kurallarımızdan vazgeçeceğiz anlamına gelmez.” diyerek pazar günlerinin dini gelenek olarak tatil olmasını ve Noel ile Paskalya’nın toplumun ortak değerlerini oluşturmasını örnek gösterdi.

WOA'nın haberine göre Seehofer’in İslam konusundaki açıklamaları Berlin’de değişik tepkilere neden olurken, Başbakan Merkel, sözcüsü Steffen Seibert üzerinden yaptığı açıklamada, İslam’ın Almanya’ya ait olduğunu ifade etti. Merkel’in açıklamasında, “Almanya Hristiyanlık ve Musevilikle şekillenmiştir. Ancak ülkemizde yaşayan ve kanunlarımıza, değerlerimize uyan milyonlarca Müslüman ve dinleri İslam da Almanya’ya aittir.” ifadelerini kullandı.

Horst Seehofer’in İslam’ın Almanya’ya ait olmadığını açıklaması ülkede hemen her gün camilere yönelik saldırıların yaşandığı bir döneme rastlaması da dikkat çekti. Seehofer ayrıca, Türkiye’nin AB üyeliğine karşı tavrıyla biliniyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.