"İslam coğrafyası Kuran’ın anlaşılmasıyla kurtulur"

"İslam coğrafyası Kuran’ın anlaşılmasıyla kurtulur"

İslam coğrafyasının Moğol saldırılarından sonraki en büyük saldırılarla karşı karşıya olduğunu belirten HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, kurtuluşun Kuran’ın anlaşılmasıyla mümkün olacağını vurguladı.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Şanlıurfa İl Başkanlığı tarafından iftar programı düzenledi. Yoğun katılımın olduğu iftar programına bölgenin kanaat önderleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile HÜDA PAR ilçe teşkilatları katıldı.

Programa katılan HÜDA PAR Genel Sekreteri ve parti sözcüsü Mehmet Yavuz, yaptığı konuşmada, İslam coğrafyasının yaşadığı kargaşadan kurtulmasının ancak ‘Furkan’ ismine sahip Kuran’ın anlaşılmasıyla mümkün olacağını söyledi.

İslam coğrafyasının Moğol saldırılarından sonraki en büyük saldırılarla karşı karşıya kaldığını ifade eden Yavuz, bu saldırılardan kurtulmanın tek çıkış yolunun tarih boyunca tüm farklılıkları bir arada tutan İslam olduğunu söyledi.

İslam coğrafyasında yaşanan sorunların kaynağına değinen Yavuz, “Müslümanlar olarak kendi aramızdaki sıkıntı ve ihtilaflarımıza bakmamız lazım. Çünkü birileri bu ihtilaflarımızı çok iyi biliyor. Kavmiyetçiliği iyi tespit etmiş, mezhepçiliği iyi tespit etmiş, farklı meslekler ve meşrepler arasındaki aslında rahmete ulaştırması gereken farklılıkları iyi tespit etmiş kaşıdıkça kaşıyor. Aramızda kin, nefret ve husumet oluşturarak medya destekli algı operasyonları ve içimizdeki uşak ruhlu insanlar üzerinden çatışmaya dönüştürüyor.

Peygamber Efendimizin ilk Medine uygulamasına bakmamız gerekiyor. Evs ve Hazrec arasında 120 yıl süren savaşlarda binlerce insan ölmesine rağmen bunları unutturarak onları ortak bir hedefe kilitledi ve bu proje tuttu. Bu projenin tuttuğunu gören insi şeytanlar, onlara Buas gününü hatırlatmaya çalıştı. Bizler de hemen Urfa’dan başlayarak halkayı genişletip aynı dine mensup, aynı kıbleye yönelen, aynı Allah’a inanan insanlar olarak varsa bizi Buas noktasına götürecek farklılıklarımız onları unutacağız.” dedi.

Müslümanların kendi sorunlarını çözdükten sonra dışa yönelik meselelere yönelmesi gerektiğini belirten Yavuz, şöyle devam etti: “Öteki diye tabir ettiğimiz; bizimle aynı düşünmeyen belki aynı kıbleyi yönelmeyen, belki aynı inancı taşımayan, belki de farklı ideoloji mensuplarına şunu söylememiz lazım: Bu topraklarda bir ve beraber yaşamak zorundayız. Komşuluk ilişkimiz, akrabalık ilişkimiz, ticari, sosyal, kültürel hatta siyasi beraberliğimiz olacak. Biz bu farklılıklarımızı, birilerinin kaşımasıyla düşmanlık vesilesi haline getirmeyelim.”

Yavuz, son olarak misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür ederek konuşmasına son verdi. (Osman Gülebak, Ramazan Casuk - İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.