İslam davasının yayılabilmesi için sosyal medya çok önemlidir

İslam davasının yayılabilmesi için sosyal medya çok önemlidir

​Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali el-Karadâğî, eskiden İslam'ın tebliğinde mektup ve şiirin kullanıldığını, bugün bunun yerinin sosyal medyanın aldığına işaret ederek bu alanlarda tebliğe devam edilmesi gerektiğini vurguladı.

Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad-ul Ulema) tarafından düzenlenen 3'üncü Âlimler Buluşmasına katılan Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Muhyiddîn el-Karadâğî ile Dünya Müslüman Alimler Birliği üyesi Dr. Ömer Abdülaziz İLKHA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Karadağî, İslam'ın tebliğ edilmesinde sosyal medyanın önemine ve kadınların da ilim öğrenmede erkekler gibi ön saflarda olması gerektiğine dikkat çekerken Dr. Abdülaziz ise şimdiki İslam ülkelerinin liderlerinin âlimleri dinlemediğini, aksi halde mevcut sorunların yaşanmayacağına değindi.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. el-Karadâğî, İttidad-ul Ulema tarafından düzenlenen ve yurt içi ve yurt dışından birçok âlimin katıldığı toplantının çok önemli ve faydalı olduğunu söyledi.

Karadağî, "İslam davasının yayılabilmesi için sosyal medya çok önemlidir.  Allah Teâlâ bize cihad etmeyi emretti ve cihad en büyük tebliğdir. Eskiden İslam'ı tebliğ ederken mektup, şiir ve vaazlar verilirdi. Bugün ise medya gelişti ve artık bu alanlarda tebliğ devam edilmesi gerekiyor. Gençlerimiz ise kitap okumuyor. Sürekli sosyal medya kullanıyorlar. Âlimler medyayı iyi kullansa büyük bir iş yapmış olurlar. Bugün gençler camilere gitmiyor. Gitmeleri için sosyal medyayı iyi kullanabilirsek camiye gelebilirler. Tabi helal haramı gözeterek İslam yolunda kullanılması gerekir." dedi.

"Aile ve toplumun düzelebilmesi için kadınlara çok büyük rol düşüyor"

Kadınlarından ilimde büyük bir rol üstlenmesi gerektiğini vurgu yapan Karadağî, "Kadınların görevi çok önemlidir. Erkekler gibi okuyup Allah’ın dinini anlatsınlar. Erkekler gibi İslam davası için gece gündüz çalışsınlar. Aile ve toplumun düzelebilmesi için kadınlara çok büyük rol düşüyor. Görevlerini ifa ederlerse toplum refaha erişir ve kültürleri gelişecektir. Medreselerde sadece erkekler olmasın. Ne kadar erkek var ise kızların da aynı şekilde medreselerde okuması gerekiyor. İslam'ı anlatmak için kadınların da bu işte büyük bir payı vardır. Tebliği sadece erkekler değil kadınlar da bu işi yapmaları gerekiyor. Kadınlar toplum yarısıdır. İslam davası için kadınlar önemlidir ve Kur’an’da çok yerde bahsediliyor."

"Nerede faiz varsa o toplum bozulmaya doğru gidiyordur"

Faiz yapanların Allah'a savaş açtığını ifade eden, "Faiz büyük bir sorundur. Allah Teâlâ bunu yasaklıyor. Bunu yapanlar Allah ile savaşıyor demektir. Asla kabul edilmez. Nerede faiz varsa o toplum bozulmaya doğru gidiyordur. Batı, faiz yaptığı için ekonomik sıkıntı çok çıkıyor. Onların rahat olduklarına bakmayın. 1928'de Batı’da büyük ekonomik sorunlar çıktı. 2008'de çıkan büyük krizin sebebi de faizden kaynaklanıyor. O zamandan şimdiye kadar devam ediyor.  İslam ümmeti, ne kadar faiz türü işler varsa bundan uzak durması gerekiyor. Yoksa çok büyük sıkıntılar yaşar." dedi.

Irak Kürdistanı'ndan eski milletvekili Dünya Müslüman Alimler Birliği Üyesi Dr. Ömer Abdülaziz de İttidad'ul Ulema'nın düzenlediği 3 toplantıya da katıldığını ve bu toplantıların İslam ümmeti ve Kürdler için büyük faydasının olduğunu ifade etti.

Âlimler ve seydaların cami ve medreselere gittiğini ancak genç neslin camiye gitmediğini ve büyüklerinin sözlerinin dinlemediğini söyleyen Dr. Abdülaziz, "Sosyal medyayı iyi kullanırsak, dini ve şeriatı tebliğ edersek gençler camiye gelir. Allah bazı gençlere hidayet vermedi. Onların hiçbir zaman camiyle irtibatı yoktu. Bunlar sürekli sosyal medyayı kullandıkları için akılları orada kalıyor.  Âlimlere tavsiyem şudur: Sosyal medya çok önemlidir, bunu iyi kullanabilmeleri gerekiyor." dedi.

"Şimdiki ülke liderleri âlimleri dinlemiyor"

İslam ülkelerinin yöneticilerini eleştiren Dr. Abdülaziz, "Şimdiki ülke liderleri âlimleri dinlemiyor. Eğer dinleseydiler bu kadar sorun çıkmazdı. Eskiden öyle değildi; liderler ve halifeler âlimin yanında olurdu. Âlimlerden tavsiye ve nasihat isterlerdi. Mısır, Suriye, Yemen ve Suudi'nin durumu ortadadır. Âlimlerin bir sıkıntısı daha var, onlar İslami partilere destek vermiyor. Destek verseler milletvekili sayısı çoğalır o zaman söz sahibi olurlar. Âlimler ve seydaların cami ve medreselerde eksikleri yok. Siyasetten uzak kalıyorlar ki bu da yanlıştır. İslami partilere destekte bulunmaları önemlidir." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler