İslam dini insanlığın umudu olma yolunda hedeflerine varıyor

İslam dini insanlığın umudu olma yolunda hedeflerine varıyor

​Diyarbakır'da, Yeni Zelanda'da gerçekleştirilen cami katliamına ilişkin düzenlenen basın açıklamasında, İslam düşmanlarının bütün çabalarına rağmen İslam dininin insanlığın umudu olma yolunda hedeflerine vardığı vurgulandı.

Özgür-Der Diyarbakır şubesi Yeni Zelanda'da 2 camiye yönelik gerçekleşen terör saldırısını düzenlediği basın açıklaması ile lanetledi.

Ofis AZC Plaza önünde gerçekleşen basın açılamasında katılımcılar sık sık tekbir getirerek, "Zalimler halka hesap verecek", "Emperyalizm yenilecek, İslami direniş kazanacak" sloganları atarken, "Zalimler için yaşasın cehennem", "Allah yolunda ölenlere ölüler demeyin", "İslam için canımız feda" pankartları açtı.

Grup adına basın açıklamasını Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı Süleyman Nazlıcan okudu.

Batı'dan dünyaya yayılan İslam dinine yönelik nefret söyleminin ve tahammülsüzlüğün geldiği noktanın Yeni Zelanda’daki camii katliamına sebep olduğunun altını çizen Nazlıcan, "Batı'daki İslam düşmanlığı artık hiç kimseye zarar vermeyen masum sivil Müslümanları katledecek noktaya varmıştır. Öyle ki bu gözü dönmüş İslam düşmanları ibadethanelerde katliam yapacak ve bunu canlı yayında bütün dünyaya seyrettirecek kadar alçalabilmektedir. Yeni Zelanda’daki camii katliamları bu açıdan son derece üzücü ve ibretlik olaylar olarak karşımızdadır. Bu katliamlar bize şunu göstermektedir ki; İslam düşmanlarının bütün çabalarına rağmen İslam insanlığın umudu olma yolunda hedeflerine varmaktadır. Bu yayılımın önüne geçememenin yarattığı korku ve panik hali kâfirlerin nefretlerini dışa vurmalarına neden olmakta bütün hakaretlere, aşağılamalara, engellemelere rağmen İslam yeryüzünde kare kare yayılmaya devam etmektedir ve Allah'ın izniyle kâfirler istemese de gelecek İslam’ın olacaktır." ifadelerini kullandı.

İslam'a olan düşmanlığın sistematik terör saldırıları şeklinde profesyonelce kurgulanarak görsel bir "play station oyunu formatında” gerçekleştirildiğini belirten Nazlıcan, "Bununla da verilmek istenen mesaj elbette gözlerden kaçmamaktadır. Sivil insanları katletmenin ve İslam düşmanı terörizmin gerçeklikten kopartılarak dijital ortamlarda zihinlere empoze edilerek yerleşik kılmanın hesapları yapılmaktadır. Kuşkusuz bu yeni bir stratejidir ve İslam düşmanları için yeni bir motivasyon aracıdır. Öte yandan bu terör saldırılarını gerçekleştiren canilerin yayınladığı manifestoda tarihsel olaylara ve sembolik isimlere de işaret edilmiştir. Bu da olayın sadece anlık bir öfkeden ibaret olarak gerçekleştirilmediğinin göstergesidir. Şunu iyi bilmeliyiz ki; bu olay çok derin bir tarihsel hesaplaşmanın uzantısıdır. İslam’a karşı biriktirilen nefretin ve düşmanlığın tarihsel arka planına yapılan atıflar bunu net olarak göstermektedir. Ve kuşkusuz ilerde çok farklı sonuçları da olacaktır." dedi.

"İkiyüzlü tavra ve yalancı söylemlere çokça şahit olduk"

Daha önce Müslüman olmayanların maruz kaldığı saldırılarla dünyayı ayağa kaldıran BM’nin, AB’nin ve ABD’nin Yeni Zelanda’daki bu terör saldırıları karşısında da aynı tepkiyi verip vermeyeceklerini merakla bekleyeceklerini belirten Nazlıcan, "Bütün bunlarla birlikte elbette sorgulanması gereken başka bir husus var ki o da şudur: Batı'nın son yıllarda gittikçe dozunu artırarak işlediği ve yaymaya çalıştığı İslamofobik söylemin yarattığı bu canilikten kendini sorumlu tutup tutmayacağı ve bu düşmanca tutumdan vazgeçip geçmeyeceğidir. Daha önce Müslüman olmayanların maruz kaldığı saldırılarla dünyayı ayağa kaldıran sözüm ona BM’nin, AB’nin ve ABD’nin Yeni Zelanda’daki bu terör saldırıları karşısında da aynı tepkiyi verip vermeyeceğini çok merak ediyoruz. Fakat endişemiz şu ki, söz konusu Müslümanlar olunca meselenin sadece birkaç kınama mesajından ibaret olarak kalmasıdır. Doğrusu bizler şimdiye kadar bu ikiyüzlü tavra ve yalancı söylemlere çokça şahit olduk. İslam’a ve Müslümanlara yönelik saldırılara karşı herhangi bir yaptırım olduğunu görmediğimiz gibi bu düşmanlığın dozunu artıracak politikalara şahit olduk. Bundan sonra da bir şeyin değişeceğini düşünmüyoruz. Dolayısıyla İslam düşmanları bizler onlara tamamen tabi olmadıkça bizden asla razı olmayacaklar ve bize olan düşmanlıkları bitmeyecektir." şeklinde konuştu.

Nazlıcan, açıklamasın şöyle sonlandırdı: "Fakat İslam düşmanları şunu bilsinler ki; Bizler Müslümanız ve İslam’dan asla vazgeçmeyeceğiz. İster camilerde olsun, isterse de evlerimizde olsun bizleri öldürmekle bizi bu dinden vazgeçiremeyeceksiniz. Aynı şekilde İslam’a ve Müslümanlara düşmanlığı besleyen politikalara imza atan ve bu söylemleri destekleyen kâfirlere şunu diyoruz; Unutmayın! Eğer yeryüzü Müslümanların emniyet içinde yaşadığı bir yer olmayacaksa, İslam düşmanları için de emin bir yer olmayacaktır! Son olarak, Yeni Zelanda’da İslamofobik faşizmin ortaya çıkardığı bu saldırıyı lanetliyor ve menfur terör saldırısında şehit edilen kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyoruz…"

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler