İslam düşmanı Fransa 7 camiyi kapattı

İslam düşmanı Fransa 7 camiyi kapattı

​Sık sık Müslümanlara ve camilere yönelik saldırılarla gündeme gelen Fransa, bir yılda 7 camiyi "terör" bahanesiyle kapatması, ülkedeki İslam düşmanlığını bir kez daha ortaya koydu.

İslam'a ve mukaddesatlarına yapılan saldırılarla sık sık gündeme gelen Fransa'nın, bir yıl içinde 7 caminin kapısına kilit vurduğu açıklandı.

Fransa İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada söz konusu camilerin OHAL kapsamında çıkarılan yasa gereği "terör, nefret ve ayrımcılık çağrısı yapma" bahanesiyle kapatıldığı belirtildi.

Son olarak Şubat ayı başında Grenoble kentindeki bir cami "cihad" çağrısı yaptığı gerekçesiyle ilk aşamada altı ay süreyle kapatılmıştı.

OHAL kapsamında çıkan yasayla, adli makamların birçok yetkisi valiliklere devredilmiş, bu durum valiliklerin, "terörü destekleyen fikir ve teorileri yayma" faaliyetinde bulunduğundan şüphelenilen dini kurumları doğrudan kapatabilmesine yol açmıştı.

Fransa’da 2015 Aralık ayından bu yana 30'a yakın ibadet yeri bu gerekçelerle kapatıldı.

Yasa değişikliği öncesinde böyle bir müdahale ancak somut delil bulunduğu durumlarda mümkündü.

Başta Cezayir olmak üzere Müslümanlara yönelik katliam dolu bir tarihe sahip olan Fransa'da, Hazreti Muhammed'i hedef alan küstah karikatürler yayınlanmış, aralarında eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, üç eski başbakanın da bulunduğu bazı kişiler Kur'an-ı Kerim'den "şiddet ve Yahudi karşıtı fikirleri yaydığı gerekçesiyle bazı ayetlerin çıkarılması" yönünde alçak bir cürette bulunmuştu.

Son yıllarda sık sık Müslümanlara ve camilere yönelik saldırılarla da gündeme gelen Fransa'nın, Müslümanların cami ekseninde toplanıp İslam'ı yaymasına engel olmak için camileri kapatma yoluna gittiği düşünülüyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler