İslam düşmanı Papa adayından açıklama

İslam düşmanı Papa adayından açıklama

Papa 16'ncı Benedikt'in 28 Şubat'ta görevini bırakacağını açıklamasının ardından yerine geçebilecek favori isimlerden gösterilen Ganalı Peter Turkson, “Papalık görevine gelişmekte olan ülkelerden birinin seçilmesi için doğru zaman” dedi.

Papa 16'ncı Benedikt'in 28 Şubat'ta görevini bırakacağını açıklamasının ardından yerine geçebilecek favori isimlerden gösterilen Ganalı Peter Turkson, "Papalık görevine gelişmekte olan ülkelerden birinin seçilmesi için doğru zaman" dedi.

Afrika kıtasının "en parlak" papa adayları arasında gösterilen Turkson, Afrika ve Asya'daki yeni kiliselerde "yeterince olgun din adamı ve kardinalin yetiştiğini, bu kişilerin papalık kurumunda liderlik yapabilecek düzeyde" olduğunu ileri sürdü.

Üçüncü Dünya ülkelerinin gelişmek için kendi içinden çıkarttığı bir papaya ihtiyacı olmadığına ve Avrupalı papaların da bu görevi başarıyla yerine getirdiğine öne süren Turkson, "yine de 1,2 milyar Katolik'in yaşadığı dünyanın güneyinden seçilecek bir papanın oradaki insanların sorununun çözüme ulaşmasına katkı sağlayacağını" savundu.

Turkson, kilise görevlerinde hala genellikle İtalyan ve Avrupalıların seçilmesine rağmen Kutsal Makam'ın yönetim organı "Roman Curia"daki Afrikalı, Latin Amerikalı ve Asyalı sayısının hala yükseldiğini vurgulayarak, "Bence kilise, Avrupalı olmayan bir papanın seçilmesine her zaman hazırdır" diye konuştu.

Papalığın kolay bir görev olmayacağına ve bazılarının da bu makama gelmek istediğine değinen Turkson, kendisinin de bu adaylardan birisi olacağını sözlerine ekledi.

64 yaşındaki din adamı, Gana'nın Cape Coast Başpiskoposluğu görevindeyken 2003'te Papa 2. John Paul tarafından aynı ülkenin ilk Kardinali olarak atanmış, 6 yıl sonra ise Benedikt tarafından Vatikan'ın barış ve adalet işleri ile ilgilenen dairenin başına getirilmişti.

'AVRUPA MÜSLÜMAN OLACAK'

Kardinal Turkson, daha önce yaptığı 'Avrupa'nın Müslüman olacağı uyarısı' ile gündeme gelmişti. Kısa süre önce Avrupa'daki Müslüman nüfusun artışına dikkat çeken Turkson, Müslümanların artışı nedeniyle Fransa'nın 40 yıl içinde Müslüman ülke olacağını iddia edip, mültecilerin engellenmesini istemişti.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.