"İslam düşmanlığına dönüştürülen eylemleri kınıyoruz"

"İslam düşmanlığına dönüştürülen eylemleri kınıyoruz"

Türkiye'de son günlerde yaşanan olayları değerlendiren Tesettüre Çağrı Platformu (Tesçağ) Dicle Temsilcisi Ercan Alpaslan, İslam'ın kutsallarına yapılan saldırıları kınadı.

DİYARBAKIR - Tesettüre Çağrı Platformu (Tesçağ) Dicle Temsilcisi Ercan Alpaslan,
gündemdeki konularla ilgili olarak bir açıklama yaptı.


Taksim'deki gösterilere değinen Alpaslan, "Son günlerde İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı olayları bir çevre eylemi ile başlamış sonrasında ideolojik çevrelerin kışkırtmasıyla çığırından çıkmış ve AK Parti şahsında İslam düşmanlığına dönüştürülmüştür. İslam'a ve O`nun kutsallarına düşmanlık edenlerin, Gezi Parkı eylemlerini bahane ederek İslam'ın mabetlerine küstahlıkta bulunmalarını nefretle kınıyoruz. Bu saldırılara karşı verilecek en güzel cevap camilerimizi en güzel şekilde ihya ve imar etmekle mümkündür" dedi.


Hükümete de seslenen Alpaslan, "Gezi parkı eylemleri hakkında hükümet kanadından yapılan açıklamada, 'Şiddete dayanmayan tepkilerin başımızın üstünde yeri var' denildiği halde hiçbir yasa dışı eyleme ve şiddet başvurmayan İslami sivil toplum kuruluşlarına yönelik son yıllarda ard arda yapılan operasyonlar ne anlama gelmektedir? İslami STK'lara yönelik 2007 yılından beri yapılan hukuksuz operasyonlar sonucu STK üye ve yöneticilerine asırlık hapis cezaları verilmiştir" şeklinde konuştu.


Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak`ın eşi Avukat Zübeyde Kamalak`ın başörtülü olduğu için duruşmaya alınmamasını da kınayan Alpaslan, "Toplanan 12 milyonu aşkın imzaya rağmen başörtüsü hakkının yasal güvence altına alınması için adım atmayan hükümet bu durumdan birinci dereceden soruludur. Başörtüsüne her alanda kayıtsız ve şartsız özgürlük istiyoruz" ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.