"İslam İdrakinde Süreklilik, Derinlik ve Yenilik" paneli düzenlendi

"İslam İdrakinde Süreklilik, Derinlik ve Yenilik" paneli düzenlendi

Elazığ İl Müftülüğü ve Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD) tarafından "Hafızanın Kitabı, Kitabın Hafızası (İslam İdrakinde Süreklilik, Derinlik ve Yenilik)" adlı panel düzenlendi.

Elazığ İl Müftülüğü Edibe Can Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen panele Kurra Hafız Kasım Yağcıoğlu ve Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu konuşmacı olarak katıldı.

30 yılı aşkın süre boyunca hafızlık yapan ve daha sonra İslami faaliyetlerde bulunan Kurra Hafız Kasım Yağcıoğlu, salonda bulunan misafirlere ve eğitimcilere hitap ederek bir hafız nasıl yetiştirilir ve hayatı boyunca hafızlığını nasıl muhafaza edebilir dersleri verdi. 

Yağcıoğlu, “İslam’ın esasında tevhid vardır. Tevhide şartsız şüphesiz iman edenin Allah’a karşı sonsuz ve ölçüsüz muhabbeti vardır. Bu muhabbeti taşıyan insanlarda şirk, putçuluk ve tapınak olmaz. Onlar sadece bir olan Allah’a inanırlar ve Allah neyi emrettiyse onu yaşamaya çalışırlar. Bugün gizli put taşıyanlar ve gizli tanrı taşıyanlar Allah dostlarından fazla olmaya başladılar.” dedi.

“İmanınızın ve inandığınızın ne olduğunu bugün ortaya koyacaksınız”

Yağcıoğlu, Bedir Savaşı'nda mücadele veren sahabelerden bahsederek “Allah ve resulü için bugün sizler bir mücadele vereceksiniz. İmanınızın ne olduğunu ve inandığınızın ne olduğunu bugün ortaya koyacaksınız. Taze bir imanınız var. Mekke’de iman ettiniz Medine’de iman ettiniz. Şu anda akrabalarınızla karşı karşıyasınız. Kiminin oğlu, kiminin kardeşi ve kiminin babası karşısında. Bedir Savaşı Müslümanların hiç unutulmayan imtihanı oldu. Allah ve Resulüne karşı düşman olanlarla düşman olacaksınız. Akrabalık ortadan kalktı. O gün orada imtihanını hakkıyla verenler öyle bir mükâfata erdiler ki, o ana kadar işledikleri günahlar af oldu, ondan sonra işledikleri günahları Allah hesaba koymadı. Hata işlediklerinde mahkemeye çıkınca 'Ben Bedir’e katılanlardanım.' dediğinde mahkeme onu yargılamıyordu. İşte Allah kulunu hayattayken birkaç sefer imtihan ediyor, işte bu imtihanlarla karşılaştığımız zaman aklımızı kullanmamız lazım.” ifadelerini kullandı.

"Eğitimciler olarak, insanları korkutmadan, sıkmadan din anlatılmalı." diyen Yağcıoğlu “İnsanlarla iletişim kurmaya çalışırken onları korkutmadan, sıkıştırmadan ve rahatlatarak konuşmalıyız. Nitekim Allah da Kuran'da içkiyi yasaklarken peyder pey yasakladı. Hafız dahi yetiştirirken fazla zorlamadan önce namaz sureleri ezberletilir daha sonra Amme ve Yasin daha sonra günde bir sayfa Kur'an ezberletilmeye çalışılır eğer olmuyorsa zorla yaptırılmaz başka dallarda yetiştirilmeye çalışılır. Zorlamaya gerek yok, rızkını başka yerde aramaya çalışsın.” dedi.  

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler