İslam ilim adamları insanlığın yolunu aydınlatmayı sürdürüyor

İslam ilim adamları insanlığın yolunu aydınlatmayı sürdürüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İslam ilim adamlarının; tıptan astronomiye, matematikten kimyaya, fizikten siyaset bilimine kadar dünyaya kazandırdıkları birikim, bugün dahi insanlığın yolunu aydınlatmayı sürdürüyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Toplantısı’na katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının başında Prof. Dr. Fuat Sezgin’i bir kez daha rahmet ve saygıyla yâd ettiğini dile getirerek, "İlim adamlığı konusundaki kararlı duruşuna yakından şahit olduğum hocamız, aynı zamanda ülkesine ve milletine derin bir muhabbetle bağlıydı. Bu sebeple, ömrünün son yıllarında eserlerini, kitaplarını, tüm birikimini ülkemize kazandırmanın, milletimizin istifadesine sunmanın gayreti içinde olmuştur. Gülhane Parkı içindeki eski Has Ahırlar Binası’nda açılan İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi’nin yerini de bizzat kendisi belirlemiştir." dedi.

"Medeniyet inşa etmek, her topluma nasip olan bir haslet değildir" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz, bu konuda şanslı bir milletiz. Her şeyden önce dinimiz olan İslam’ın kadim ve çok zengin bir medeniyet birikimi var.  İslam ilim adamlarının; tıptan astronomiye, matematikten kimyaya, fizikten siyaset bilimine kadar dünyaya kazandırdıkları birikim, bugün dahi insanlığın yolunu aydınlatmayı sürdürüyor. Geniş bir coğrafyada süren bu çalışmaların kıymetini, Fuat Hocamız gibi ilim erbabımızın çalışmalarıyla âdeta yeniden keşfediyoruz." şeklinde konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunun yanında, millet olarak medeniyet geçmişimiz 5-6 bin yıl öncesine kadar götürülüyor. İslam öncesi dönemden başlayan bu büyük medeniyet yürüyüşü, ecdadın Müslümanlıkla şereflenmesinin ardından çok daha zengin bir şekilde günümüze kadar gelmiştir. Bugün ülkemizde ve dünyanın pek çok yerinde, Müslüman bilim adamlarının ortaya koydukları eserleri, başarılarını iftiharla takip ediyoruz."

Erdoğan, Türkiye'de büyük kütüphaneye sahip olmadıklarını ancak 5 milyon kitaplı kütüphane yaptıklarını ve 3-4 ay içerisinde açılışını yapacaklarını aktardı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.