İslam insanların barış içerisinde yaşamasını amaçlar

İslam insanların barış içerisinde yaşamasını amaçlar

Küba'nın Ankara Büyükelçisi Luis Alberto Amoros Nunez'ı makamında kabul eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İslam'ın, insanların barış içerisinde yaşamasını amaçladığını belirtti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Küba'nın Ankara Büyükelçisi Luis Alberto Amoros Nunez'ı makamında kabul etti.

İki ülkenin dini kurumları arasındaki işbirliğinin önemine işaret eden Erbaş, Küba'daki Müslümanlar için din hizmetleri ve din eğitimi alanında her türlü desteğe hazır olduklarını aktardı.

Doğru bilgilendirilmeyen insanların, yanlış bilgiyle yanlış yollara sürüklenebileceğine dikkat çeken Erbaş, "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, insanlara doğru dini bilginin eğitimini vermeye çalışıyoruz. Türkiye olarak her zaman aşırılıklardan uzak, orta yolu önceleyen, tercih eden bir din eğitimi, bir İslam anlayışına sahibiz." dedi.

Sömürgecilerin, evrensel değerler üzerinden güç devşirdiğine dikkati çeken Erbaş, "Türkiye, medeniyetimiz, tarihimiz boyunca her zaman hakkın, adaletin, mazlumun, mağdurun yanında yer almıştır. Bundan sonra da haksızlara, zalimlere karşı hep haklıların, mazlumların yanında yer almaya devam edeceğiz inşallah. Haklının yanında olmak, haksızlığın, sömürünün karşısında durmak, İslam'ın emridir ve bu medeniyetimizin önemli değerlerindendir. Biz mazlumun, mağdurun inancına bakmayız. Mazlumun inancı, ideolojisi ne olursa olsun biz onun yanında yer alırız." ifadelerini kullandı.

İslam'ın barış dini olduğunu ifade eden Erbaş, "İslam dininin mensupları olarak dünyada önemsediğimiz şey, barış içerisinde birlikte yaşamaktır. Farklı inançlardaki, farklı düşüncelerdeki insanların barış içerisinde birlikte yaşamasını sağlamaktır. İslam, bunu temin etmek için gönderilmiş bir dindir." şeklinde konuştu.

Konuk Büyükelçi, kabulünden dolayı Başkan Erbaş'a teşekkür etti. Büyükelçi, Başkan Erbaş'a Küba'daki dini hayatla, dini kurumlarla ilgili bilgiler verdi.

Kabulde, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim Argun ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Erdal Atalay da hazır bulundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler